Készült: 2020.07.05.23:26:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

76. ülésnap (2007.05.29.), 320. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Pálinkás képviselőtársam egy nagyon fontos részét feszegette e törvénynek. Ugye, azt mondja a benyújtott törvénytervezet, hogy az egészségügyi hozzájárulást a tanuló után az oktatásért felelős miniszter által vezetett minisztérium fizeti meg, a hallgató esetén a felsőoktatási intézmény. Pálinkás képviselőtársam ezt megkérdezte, és szóvá tette, hogy akkor ezt miből is fogja megtenni.

Önmagában ez az egy mondat, amely nem tűnik túlságosan jelentősnek, olyan 10 milliárd forint nagyságrendű költségvetési összeget jelent.

Tisztelt Képviselőtársaim! Miből lesz erre pénz? Ezt az egyetemeknek saját keretükből kell kigazdálkodni? Azt is mondhatnánk ez esetben, hogy akkor ezt a 10 milliárd forintot megvonjuk az egyetemektől. Ez mindenképpen egy jelentős forráskivonást jelent. Úgyhogy nagyon szeretném hallani azt, hogy mi erre a válasz, mit fogunk csinálni, illetve az egyetem miből fogja ezt a pénzt kigazdálkodni, mennyivel fog egyébként visszaesni az egyetem finanszírozottsága ennek köszönhetően.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai