Készült: 2020.06.06.17:16:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2017.05.17.), 92. felszólalás
Felszólaló Pócs János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Mivel Ikotity István azt kérte, hogy reagáljak néhány kérdésére, megteszem. Mindenekelőtt, tisz­telt képviselő úr, végtelenül szomorúnak tartom, hogyha ön teológiai végzettséggel rendelkezik, és ön volt az a képviselő, aki a legjobban ágált a nagy­pénteki szabadnap ellen. Úgy gondolom, hogy otthon ezért nagyon kell magát szégyellnie. (Ikotity István folyamatosan közbeszól.) Ahogy azért is, tisztelt képviselő úr, hogy szomorú, hogy egy teológiai vég­zett­séggel gúnyosan röhög egy szó szerinti bibliai idézeten. Persze, ha kérdései vannak, akkor meg­válaszolom. (Ikotity István folyamatosan közbe­szól. ‑ Az elnök csenget.) Az egyik kérdésére a válasz, hogy kire gondoltam, amikor a szegényekre hivat­ko­zom. Tisztelt Képviselő Úr! Az idézet párhuzamában (Ikotity István közbeszól. ‑ Az elnök csenget.) Júdásra gondoltam, arra a Júdásra gondoltam ‑ akik meglopták a szegényeket, és közben a szegényekre hivatkoztak. Ilyen volt Simon Gábor, aki a sze­gé­nyektől ellopott százmilliókkal a zsebében úgy to­bor­ozott éhségmenetre. Ő volt az egyik Júdás.

Az Evangélium második üzenete reagálás arra a demagógiára, amit egész nap hallhattunk, hogy ne erre vagy ne arra fordítsuk a költségvetést, hanem Júdás szerint arra, amit majd később ők, önök ellophatnak, tekintve a 300 dínáros hasonlatra. (Ikotity István közbeszól.)

Tisztelt Képviselő Úr! A harmadik üzenet az ön kérdésére, hogy kit értettem én az idézet párhuzamában Jézusnak. Elmondom önnek. Azokat, akiket önök ma itt bántottak. Akikről szól a béremelés, akikről szól az adócsökkentés, az egészségügyben dolgozó orvosok, a mentősök, a rendőrök, a tanárok, a katonák, az állami tisztviselők, a gazdák, a gazdálkodók, a vállalkozók. (Ikotity István, miközben távozik az ülésteremből: Szánalmas vagy!) Erről szólt a költségvetés, amiről önök azt mondták, hogy ne nekik adjuk, hanem valaki másnak. (Gőgös Zoltán közbeszólása.) Erről szólt a bibliai idézet, kedves Gőgös képviselő úr, szerintem nem kellett volna kigúnyolni, főleg azoknak, akik teli vannak júdásokkal. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból, köztük Gőgös Zoltán: Szégyelld magad!) Mert egy­szer már voltak a szegények pártján, és ők lopták meg a szegényeket. (Gőgös Zoltán: Miket beszélsz, te majom?) Köszönöm, elnök úr. (Taps a kor­mány­pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai