Készült: 2020.06.06.16:27:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2017.05.17.), 90. felszólalás
Felszólaló Dr. Szakács László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Vejkey Imre képviselőtársam felszólalása indított arra, hogy reagáljak erre. Azt hiszem, hogy az édesapám valami ilyesmiről mesélt, amikor azt mondta, hogy az ötvenes években május 1-jén hasonló beszédeket kellett végighallgatni. Én azt hittem, hogy a múlt heti mentelmi bizottsági ülésen az a stílus, ami jobban hasonlított, mondjuk, egy kolhozpárttitkáréra, az egy ilyen egyszeri félresiklás volt, de úgy látszik, hogy nem. Tisztelt Képviselőtársam! Ezt egy kolhoz párttitkára is talán ’72-ben még megengedte magának, de ’73-ban már nem. Én ebben teljesen biztos vagyok. (Boldog István: Abban a pártban ülsz!) Vagy esetleg meg­kezdődött a listaállítás meg a jelöltállítás a Fideszben, és egy ilyen túlbuzgó bizonyítási vágy van.

Szerintem a római császároktól napjainkig min­den­ki az egységes Európának a létrejöttében gondol­kozott, ha történelmi léptékben is gondolkozik. De mielőtt kommunista, liberálbolsevik… ‑ zárójelbe teszem, hogy ezzel egyébként ön nagyon sok nem jó emlékezetű magyar politikusnak a nyomdokába lépett, például mondjuk, Csurka Istvánéba, akik be­hoz­ták ezt a fogalmat Magyarországra. (Boldog István közbeszólása.) Az ő nyomdokaiba lépett. Azért olvasson Robert Schumant! Mire jött létre az Európai Unió? Miről beszélt ő 1950. május 9-én? Hol van itt rend, jog és béke? Hol van itt pros­pe­ri­tás? Visszafoglalták Magyarországot? Megmondom, kik: Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Spéder Zoltán, Simicska Lajos, a MET mögött álló tulaj­do­no­sok, a letelepedési kötvényeket áruló cégek tulajdonosai.

Hát, tisztelt hölgyeim és uraim, nem mi ta­ní­tot­tuk a Gólemet járni, azok önök voltak! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Azok önök voltak, ezt magyarázzák meg majd! (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai