Készült: 2020.06.06.16:15:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2017.05.17.), 50. felszólalás
Felszólaló Heringes Anita (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Sajnálom, hogy államtitkár úr már nincs a teremben, pedig neki szerettem volna válaszolni nagy részben, hiszen ő azt mondta, hogy ne állítsuk, hogy a korrupció és az igazságtalanság költségvetése ez. Azt is állította, hogy valószínűleg azon alapszik ez a mondatunk, hogy más gazdaságpolitikai filozófiánk van. Igen, nagyon más. Merthogy mi azt gondoljuk, hogy a szegényebb rétegeket is föl kell zárkóztatni, nekik kellene ma többet adni, és nem a felső tízezernek. Ebben nagyon más a gazdaságpolitikai filozófiánk, ez biztosan így van.

Szűcs képviselőtársamnak szeretném mondani, hogy mi sok esetben szerettük volna segíteni önöket módosítóinkkal, hogy egy igazságosabb költségvetést tudjanak önök elfogadni, önök minden egyes alkalommal leseperték ezt az asztalról. Így nagyon nehéz segíteni az önök munkáját, hogy igazságos költségvetést lehessen elfogadni.

Amit szeretnék még elmondani államtitkár úrnak, hogy ő azt mondta, hogy ne állítsuk, hogy egy maffiakormány ül velünk szemben. Én Banai Benő államtitkár úrról el is hiszem, hogy ő egy nagyon becsületes ember, ő a számok világában él, és sokszor nem látja mögötte az embert. Azért mondjuk azt, hogy igazságtalan ez a költségvetés, merthogy azon emberek, akik ma közmunkásként, közfoglalkoztatottként dolgoznak, számos dolgot nem tudnak igénybe venni, például a családi adókedvezményt. Számukra lenne igazán fontos, hogy legyen olyan pluszbevételük, amiből a gyerekeiket normálisan tudják nevelni. Na, pont ezek azok az emberek, akik a legrosszabb helyzetbe sodródtak, pont olyan munkákban, ahol eddig normális minimálbéres fizetést kaptak, kirúgták őket, majd visszavették önök közfoglalkoztatottként, csak azért, hogy a minimálbért se kelljen nekik kifizetni! Azt gondolom, hogy az igazi igazságtalanság, hogy önök megadóztatták a minimálbért.

Maffiakormány pedig azért, akik önök mögött állnak, azon emberekért, akik ötezer forintért nem hajolnak le, mert abban a másodpercben Mészáros Lőrinc több pénzt keres, mint ötezer forint, ezért ha leejti, ő már nem hajol le érte. Éppen ezért ez a korrupció és az igazságtalanság költségvetése, ezt önök hozták létre. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai