Készült: 2020.06.06.15:58:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2017.05.17.), 3. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülésvezetés
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  3  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy amennyiben az európai parlamenti képviselő a képviselőcsoport vezetője útján jelentkezett felszólalásra, úgy felszólalása annak a képviselőcsoportnak a felszólalási idejébe számít bele, amely felszólalóként őt bejelentette. Amennyiben közvetlenül jelentkezett, úgy felszólalása nem számít bele az időkeretbe, és részére az egy független képviselőre jutó felszólalási idővel megegyező felszólalási időt kell biztosítani, azaz egyenként 7 perc időkeretet.

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága által felkért nemzetiségi szószóló felszólalására szerdán, csütörtökön és pénteken 20-20 percben, összesen 60 percben kerülhet sor, amely az időkeretbe természetesen nem számít bele.

Az általános vitában a mai napon az előterjesztői nyitóbeszédre 40 perces időkeretben, az Állami Számvevőszék elnökének felszólalására 30 perces időkeretben, a Költségvetési Tanács elnökének felszólalására szintén 30 perces időkeretben, a képvi­selőcsoportok vezérszónoklataira 30-30 perces időkeretben, az elsőként jelentkezett független képviselő felszólalására 15 perces időkeretben, a Magyarországi nemzetiségek bizottsága által felkért nemzetiségi szószóló felszólalására ‑ ahogy már említettem ‑ 20 perces időkeretben, majd a további képviselői felszólalásokra az egyes frakciók időkeretének mértékéig lesz lehetőség.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a módosító javaslatok benyújtására csütörtökön 16 óráig van lehetőség.

Tisztelt Országgyűlés! Most megadom a szót Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úrnak, a napirendi pont előterjesztőjének, ahogy az iménti felolvasásban már közöltem, 40 perces időkeretben. Megvárom, míg miniszter úr följön a szószékre, hisz beszédét innen, az emelvényről mondja el. Köszönöm szépen. Miniszter úr, öné a szó, parancsoljon!
Felszólalások:  Előző  3  Következő    Ülésnap adatai