Készült: 2020.06.06.17:21:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

224. ülésnap (2017.05.17.), 146. felszólalás
Felszólaló Szabó Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:49


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZABÓ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Csak néhány szót arról, amit ön az én felszólalásomra reagált. Én nem tudom, hogy államtitkár úr hol lakik, azt szeretném öntől kérni, hogy menjen el a vidéki önkormányzatokhoz. Nagyon rossz helyzetben vannak a helyi települési önkormányzatok. Tessék beszélni a Települési Önkormányzatok Szövetségével, annak elnökével ‑ Schmidt Jenő, ismeri ‑, tessék beszélni Gémesi Györggyel, menjen el a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésére! (Banai Péter Benő: Ott voltam.) Akkor önnek is pontosan tudnia kell és látnia kell, hogy igenis nagyon rossz anyagi körülmények vannak az önkormányzatoknál.

Az én körzetemhez kapcsolódóan, direkt nem mondom a település nevét, nehogy, isten őrizz, valami baja történjen, ott tartanak, hogy arra kellett pénzt kérnie, hogy kifizesse a kötelező feladatát, azaz hogy legyen egy főút mellett, a 43. főút mellett közvilágítás. Ön szerint ennyire rendben van az önkormányzatok helyzete? Ön az előbb a képviselő úrnak azt mondta, hogy a valóságban éljen. Önnek is tessék egy kicsit a valóságban élni, tessék ezeket a dolgokat áttekinteni!

(21.00)

Minden tiszteletem az ön tudásáé, én elhiszem, hogy a papír mindent elbír, de ön pedig tessék a földhöz ragaszkodottan elmenni az önkormányzatokhoz, tessék megnézni, hogy igenis, lényegesen több forrást tetszettek elvonni 2013 óta a településektől, mint amennyi feladatot az állam átvállalt. Ezt az önkormányzatok folyamatosan nyögik, és ez az önkormányzatoknak folyamatosan problémát jelent.

Ezért mondom én azt, és most is állítom, hogy az önkormányzatiság mint olyan, az önök számára nem fontos, és az önkormányzatok elsorvasztása folyamatosan zajlik. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai