Készült: 2021.07.30.15:27:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

62. ülésnap (1999.04.13.), 369. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülésvezetés
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  369  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek.

A kiegészítő ajánlás 1., 2. és 5. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem határoz az Országgyűlés.

Nem határozunk továbbá az ajánlás 1. és 3. pontjairól sem, amelyeket a kormány által támogatott módosító indítványok elfogadása zár ki.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő a kiegészítő ajánlás 3., 4. és 6. pontjait támogatja. Most tehát ezekről szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 295 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a javaslatot elfogadta.

 

(20.50)

Az ajánlás 2. pontjában Wiener György a törvényjavaslat 2. §-ában az államigazgatási eljárási törvény 71/A. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja azzal, hogy a felettes államigazgatási szerv eljárását hivatalból kell megindítani. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy az Országgyűlés 293 igen szavazattal, 3 nem ellenében a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

Soron következik a közjegyzőkről szóló 1991. évi XLI. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslathoz érkezett módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/759. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/759/31. és 38. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Hende Csaba államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. (Közbeszólások az SZDSZ soraiból.)
Felszólalások:  Előző  369  Következő    Ülésnap adatai