Készült: 2021.10.16.07:20:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2004.12.20.), 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Videó/Felszólalás ideje 3:05


Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés felkérésére az Országgyűlés elnöke kérheti a köztársasági elnöktől a sürgős kihirdetést. Frakcióindítványra ezeket külön-külön teszem fel szavazásra.

Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény módosításáról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

195 igen, 2 nem, 161 tartózkodó szavazat mellett az Országgyűlés úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a büntető jogszabályok módosításáról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

189 igen, 2 nem, 168 tartózkodó szavazat mellett az Országgyűlés úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

192 igen, 1 nem, 165 tartózkodó szavazattal az Országgyűlés úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a sürgős kihirdetést a köztársasági elnöktől.

Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 355 igen, 1 nem és 2 tartózkodó szavazat mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a sürgős kihirdetést a köztársasági elnöktől.

Köszönöm szépen figyelmüket, és átadom az elnöklést házelnök asszonynak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

(Az elnöki széket dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)
Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai