Készült: 2021.06.25.05:02:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 60. felszólalás
Felszólaló Szászfalvi László (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tatai-Tóth András képviselőtársamnak szerettem volna válaszolni, de sajnos nem látom már a körünkben. Arról beszélt Tatai képviselőtársunk, hogy csökkentették az egészségügyi járulékot. Nagy büszkén jelentette ezt ki a képviselő úr, csak közben elfelejtette elmondani, hogy a kormányzat természetesen nem száz százalékban finanszírozza az oktatást, illetve az oktatási intézményeket, hanem nagy jóindulattal 50-55 százalék az a normatíva, ami elegendő az önkormányzati oktatási intézmények finanszírozásához. Tehát nem a 100 százalékból vették le az egészségügyi járulékot, hanem ebből az 50-55 százalékból. S arról is elfelejtett beszélni, hogy az elmúlt esztendőben fölemelték az áfát, nem beszélt az inflációról és az energiaár-emelésről sem, ami hosszú évek óta nem került kompenzálásra az önkormányzati rendszer finanszírozásában.

Egyébként pedig elég történelmietlen dolog összehasonlítást tenni a 2009-2010-es költségvetési javaslat normatívái és a 2001-2002-es költségvetési törvény normatívái között.

Végül még annyit szeretnék megemlíteni, hogy Tatai-Tóth András képviselőtársunk azzal vádolt bennünket, hogy mi örökké elvonásokról beszélünk. Szeretném ideidézni Molnár Gyula képviselőtársunk interjúját egy nagyszerű újságból, az Önkormányzat címűből - éppen most jelent meg -, amelyben arra igyekszik kötelezettséget vállalni, hogy a közös munka eredményeként szülessen alternatív megoldás a tervezett elvonás helyett. Tehát egy szocialista képviselőtársunk, szocialista polgármester is elvonásról, elvonási tervezésről beszél, és arra tesz ígéretet, hogy mindenféle erejét latba veti annak érdekében, hogy ne legyen semmiféle elvonás az önkormányzati rendszerből, hanem legyen egy alternatív megoldás. Hát várjuk ezt a megoldást.

Köszönöm. (Taps a KDNP és a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai