Készült: 2021.06.22.05:53:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 42. felszólalás
Felszólaló Tasó László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TASÓ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Csak egy nagyon rövid reagálás: Magyarországon nem kell félni. Kiépült a demokratikus intézményrendszer Magyarországon már régebben. Egyébként nem tehették volna az országgal azt, amit tettek nyolc éven keresztül, tehát nem kell félni senkinek sem, akinek nincs félnivalója. Ami nagyon fontos viszont, hogy igen, a nép ítélkezni fog, hiszen a választásokon (Dr. Szabó Zoltán: A bíróság fog ítélkezni! - Dr. Bárándy Gergely: A bíróság dolga ítélkezni.), ami előtt állunk, egyértelműen kimondja ezt majd (Dr. Kovács Zoltán: Hallgasd végig a választ! - Zaj. - Az elnök csenget.) az akaratával. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Menjetek, menjetek az emberek közé!)

A szavazatokkal fog ítélkezni a nép. Ezt így kell értelmezni. Szerintem mindenki érti, akinek van egy kis sütnivalója. Viszont ha a nép azt gondolja, és úgy ítéli meg, hogy meg kell történnie egy elszámoltatásnak - nem leszámolásnak -, akkor meg fog történni. Igen, elképzelhetően lesz sírás-rívás (Dr. Bárándy Gergely: Ez szép!), jajveszékelés és fogak csikorgatása. (Dr. Szabó Zoltán: A jajveszékelés nincs benne.) De még egyszer mondom, nem kell ettől félni, hiszen mi sem féltünk, amikor Keller László 136 alkalommal próbálkozott azzal, hogy az Orbán-kormány ügyeit feltárja, és felelősöket keressen. Neki nem sikerült. Lehet, hogy nem sikerül a következő kormánynak sem. Ezt nem tudjuk. Bízunk abban, hogy Magyarországon mégiscsak a jog és az igazság a legerősebb.

Úgyhogy nem kell félni, kedves képviselő úr, az ön rövid politikai pályafutása, amely nemrégen kezdődött, és nemsokára véget fog majd érni, higgye el nekem, annyit nem tartalmaz, hogy magának különösképpen félnie kellene. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai