Készült: 2021.06.22.12:03:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 104. felszólalás
Felszólaló Paizs József (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PAIZS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ígérem, hogy én befejezem ezt a szópárbajt, nincs értelme, be kell látni. Csak csupán szeretném elmondani Firtl úrnak, hogy itt keverednek a dolgok. Én 73 településes választókerületből jövök. Nincs olyan polgármester, nincs olyan jobboldali polgármester sem, akik az elmúlt időszakot ne úgy fémjeleznék, hogy a településük jelentősen fejlődött. Ennyit egyébként ahhoz, hogy miért tartunk esetleg itt.

Tessenek akkor legalább egy nyelven beszélni, még egyszer mondom, mert vidéken, ezen a szegény vidéken nem találkozom olyan településsel, települési polgármesterrel, aki ne mondaná dicsekvéssel, ahogy én is elmondom, Szigetvárra milliárdok jöttek. Nyilván ennek ára van. (Font Sándor: Igen. Máshová nem mentek. Ez az ára. A szocialista városokba ment, máshová meg nem.) Ennek ára van. Újra elmondanám, hogy idén jut az egészségügybe több mint 10 milliárd. Valóban van egy jövő évi költségvetés, de önök biztosra veszik a választási győzelmüket, mert erről zengenek egyfolytában. Lehet, hogy ez bekövetkezik, habár érte önöket már nagyon komoly meglepetés. (Font Sándor: Attól tartunk mi is. - Az elnök csenget.) Igen, érte önöket komoly meglepetés, de lehet, hogy önöknek is jut majd nyolc év, habár ezzel a magatartással nem hiszem.

Újra elmondom önnek, arról tessenek beszélni, hogy önök, akik ennyi nemet mondtak ebben a parlamentben, hogyan fogják igenné konvertálni a nemeket, erről önök nem beszélnek, mindenre nemet mondanak. Nemet mondanak egyébként az ingatlanadóra is. Látszik egyébként, hogy klasszikus jobboldali pártot képvisel - mert ezt egyébként a szegény embereknek, akiknek egyébként számítanak a szavazataira, nem merik elmondani -, ez azt jelenti, hogy önök a gazdagok megadóztatásától irtóznak.

Köszönöm a figyelmet, és befejeztem önnel a vitát, szívesen ülnék önnel egy asztalhoz, nagyon szívesen vitatkoznék, mert talán a fölkészültségünk okánál fogva is méltóbb lenne, mint a parlamentben szópárbajt folytatni.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai