Készült: 2020.07.05.12:10:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

196. ülésnap, 215. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (KDNP)
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:08

Felszólalások:  <<  215  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Több jelentkezőt nem látok. Az előterjesztők nagy része szólt, azért megkérdezem Gúr Nándort, kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Gúr Nándor: Köszönöm szépen, nem.) Ezzel az általános vitát lezárom.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára későbbi ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/8374. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/8374/49. számon kapták kézhez.

Kezdeményezem, hogy a módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés: az első szakaszban az Akadémia feladatait és az azt ellátó intézményrendszert érintő módosító javaslatok vitájára kerüljön sor, a második szakaszban pedig a személyi összetételt megváltoztató indítványokat tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezt elfogadja, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a jelenlévők látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a részletes vita első szakaszát az ajánlás 1-6. pontjaira, továbbá a 22-33. pontokra, és a 35-40. pontokra. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni hatperces időkeretben. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Megnyitom a részletes vita második szakaszát az ajánlás 7-21. pontjaira, továbbá a 34. pontra. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Pósán Lászlóé a szó.

Felszólalások:  <<  215  >>    Ülésnap adatai