Készült: 2020.02.21.11:46:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

67. ülésnap (1999.05.04.), 25. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülésvezetés
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  25  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselő Úr! Egyrészt szeretném felhívni a figyelmét, hogy önnek nincs joga bírálni az elnök ülésvezetését. (Moraj a kormánypárti padsorokban.) A Házszabály szerint ehhez nincs joga! Amennyiben problémája van, forduljon az ügyrendi bizottsághoz, és vizsgáltassa ki.

Másodszor: pontosan figyeltem az órát. Varga képviselő úr pontosan 6 percet beszélt (Közbeszólások az MSZP padsoraiban: Így van!), és pontosan 6 percnél vontam meg a szót Vancsik képviselő úrtól, többszöri figyelmeztetés után. Azt gondolom, hogy pontosan ugyanazzal a mércével mértem mindkét felszólalót. Azt gondolom, hogy éppen önnek, akihez Varga képviselő úr közel áll, nincs joga ezt bírálni. A stílussal kapcsolatban pedig: a kormánynak lett volna lehetősége válaszolni Vancsik úr felszólalására. (Dr. Dávid Ibolya: Na de bocsánat, elnök úr!) Úgy ítéltem meg, hogy a felszólalásban semmi olyan sértő nem hangzott el, ami miatt rendre kellett volna utasítanom a képviselő urat. (Moraj. - Dr. Pokol Béla: Ez a legnagyobb hazugság! - Szabados Tamás: Orbán Viktor hússzor elmondta már! Az volt a szavajárása, hogy hazudik. Most tényleg hazudott! - Moraj.)

Az ügyrendi javaslat révén meg kell adnom a szót... (Moraj.) Volt javaslat arra vonatkozóan, hogy vizsgáltassam ki a saját ülésvezetésemet. (Moraj.) Megkérdezem Nagy Sándor képviselő urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Nagy Sándor: Nem.) A képviselő úr eláll a felszólalástól. Köszönöm szépen. (Dr. Varga László jelentkezik.)

Látom, hogy szintén ügyrendi kérdésben jelentkezett Varga László, a Fidesz képviselője. Megadom a szót. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ügyrendi javaslatot is tegyen a képviselő úr, ellenkező esetben megvonom a szót figyelmeztetés nélkül.
Felszólalások:  Előző  25  Következő    Ülésnap adatai