Készült: 2020.07.15.01:21:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

86. ülésnap (2007.06.25.), 191. felszólalás
Felszólaló Hadházy Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  191  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HADHÁZY SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Mit tett és tesz a kormány a közlekedés fejlesztése terén a Dunakanyarban? Szentendre térségét az M0-s körgyűrű és annak északi hídja érinti. A beruházás előkészítése során számos kérdést kellett megoldani, így többek között meg kellett állapodni Szigetmonostor és Budakalász önkormányzataival a területfelhasználás kérdésében. Ezt az érintett önkormányzatok, érthető módon és jogosan, feltételekhez kötötték.

Szigetmonostor élni akar, de nem tud megélni csupán ígéretekből. Néhány hónappal ezelőtt a kormány képviselői előtt formailag ugyan megállapodott Szentendre és Szigetmonostor önkormányzata a kis-dunai híd helyéről, azonban a kormány azóta nem tett semmit annak megvalósítása érdekében, azaz magukra hagyta az önkormányzatokat ebben a kérdésben is, az ígéret csak ígéret maradt.

De Budakalász esetében ennél is súlyosabb a helyzet, hiszen a település polgármestere 2005-ben írásban állapodott meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal és a fővárossal arról, hogy az M0-s építése során elszenvedettek kompenzálásaként a kormány 200 millió forintot juttat a budakalászi önkormányzati utak helyreállítására és fejlesztésére. Most a 2006 októberében megválasztott Parlagi Endre polgármester úr kéri a kormánytól a megállapodás betartását, eddig mindhiába. Levelet, leveleket írt önnek, de ezekre válasz eddig nem érkezett. A közelmúltban ezért a nyilvánossághoz fordult, a közszolgálati televízió regionális stúdiója is megkereste a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, de a nyilvánosságot a tárca nem vállalta.

(17.30)

Mindezek alapján tisztelettel kérdezem: mikor kap választ Budakalász polgármestere? Megkapja-e Budakalász önkormányzata az utak fejlesztésére a 200 millió forintot? Mint azt már mindenki tudja, az MSZP-SZDSZ, a jelenlegi kormánypártok a választási ígéreteket nem szokták betartani, de tisztelettel kérdezem: az írásban kötött megállapodásokra is keresztet lehet vetni? Végül tisztelettel kérdezem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a szigetmonostori híd megépítését mikorra tervezi a kormány.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  191  Következő    Ülésnap adatai