Készült: 2020.08.13.01:44:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

82. ülésnap (2019.07.08.), 10. felszólalás
Felszólaló Sneider Tamás (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:16


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lengyelország és Magyarország történelme sok esetben szinte megegyezik egymással, sokszor volt érdemes tanulnunk egymástól a történelem folyamán. Így van ez most is, jelenünkben. Hasonló helyzetben vagyunk az Európai Unióban, és ezért érdemes most nekünk lengyel testvéreinkre figyelnünk. Annak idején a lengyelek, a rendszerváltás idején Magyarországot tartották példaképnek, hiszen gazdaságilag messze előttük jártunk. Azonban eltelt 30 év, és az utóbbi 10 évben már leköröztek minket jócskán lengyel testvéreink, ma már nekünk érdemes őket figyelnünk, milyen intézkedéseket teszünk, milyen társadalmi változások történnek Lengyelországban.

(11.30)

Lengyelországban egyre feszültebb a helyzet a migránsmunkások és a lengyel emberek között. Rengeteg, több mint másfél millió, főleg ukrán származású migránsmunkás érkezett az országba, és vette el azoknak a fiataloknak a helyét, akik 1,7 milliónyian kivándoroltak Lengyelországból.

A lengyel kormány hazafias cselekedetként megtette azt a nagyon komoly lépést, hogy bejelentette, eltörli a 26 év alatti fiatalok esetében a személyi jövedelemadót, a 18 százalékos adót, amelynek köszönhetően egyik pillanatról a másikra 18 százalékkal növekszik a lengyel fiatalok bére. Teszi ezt azért, mert szeretné, hogyha a lengyel családok nem szakadnának széjjel, hogyha a lengyel fiatalok, a lengyel emberek fájdalma nem Nyugat-Európában teljesedne ki a család hiánya miatt. Nos, szerintünk, a Jobbik szerint ez egy nagyon példamutató lépés.

Ezzel párhuzamba kell vonnunk a jelenlegi Orbán-kormánynak az ez irányú intézkedéseit. Míg Lengyelországban 186 milliárd forintot tesz ki magyar pénzre fordítva ez a költség, illetve ez a kiadás vagy bevételhiány, addig nálunk a kormány pár évvel ezelőtt 100 millió forintot kívánt arra költeni, hogy a fiatalokat hazahozza Magyarországra. Szent meggyőződésünk, hogy egy valóban nemzeti kormány mindent megtesz azért, hogy hazahozza a kivándorolt magyarokat, hogy csökkentse a fájdalmukat, hogy a családok ne szakadjanak széjjel, és egy valóban nemzeti kormányfő nem kalandvágynak nevezi ezt a fájdalmat, ezt a nehézséget, ami sok százezer ember számára a mindennapok világa.

Mi azt követeljük önöktől a lengyel kormány intézkedéseinek a keretében és annak ismerete mentén, hogy tegyenek hasonló határozott lépéseket. Ne fogadják be továbbra is tömegesen a migránsmunkások százezreit. Ma Magyarországra indiai, pakisztáni, mongol, kínai, ukrán és sorolhatnánk még tovább, hány náció érkezik azért, hogy itt dolgozzon, annak fényében, teszem hozzá, hogy önök voltak azok, akik három évvel ezelőtt kiplakátolták az egész országot a migránsoknak, hogy nem vehetik el a magyar emberek munkáját. Hozzáteszem, se írni, se olvasni nem tudtak magyarul, miközben magyarul volt ez kiplakátolva. Három éve még ezt ígérték a magyar lakosságnak. Eltelt három év, és tömegesen állami propagandával, állami támogatással  mint Ukrajnában, ahol 500 millió forintot költött el a magyar állam csak reklámra, hogy jöjjenek ide Belső-Ukrajnából a dolgozók  önök most pont az ellenkezőjét teszik, amit három évvel ezelőtt a magyar embereknek mondtak.

Követeljük önöktől, hogy tegyenek hasonló lépéseket! Legyen az Magyarországon is, hogy a 26 év alatti fiataloknak a személyi jövedelemadóját elengedik, ezzel itthon tartva őket. És ne migránsmunkásszállókra költsenek fejenként 5 millió forintot egy migránsmunkás befogadásáért, hanem ebből a pénzből építsenek inkább bérlakásokat a fiataloknak, hogy ne kelljen külföldre menniük.

Ha már oly sok migránsmunkás érkezik be Magyarországra, mint Tiszaújvárosba, ahol az ezer migránsmunkás mellett a 15 ezres városba még 3 ezer török vendégmunkás érkezik a napokban, ha már ez történik, akkor igenis követeljük azt, hogy vezessék be az idegenrendészeti adót azokra a cégekre, amelyek kimondottan migránsmunkások tömegeit alkalmazzák, és ebből az adóból addig, amíg a migránsmunkások száma ilyen magas Magyarországon és sok-sok településen, ezeken a településeken állítsák fel az idegenrendészeti őrséget, amely a fegyelmet fenn tudja tartani (Az elnök csenget.), hiszen már nap mint nap érkeztek arról hírek, hogy nemcsak Lengyelországban, hanem Magyarországon is növekszik a feszültség a migránsmunkások és a helyi lakosság között. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai