Készült: 2020.07.12.02:58:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

249. ülésnap (2012.12.11.), 82. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Rövidebb leszek, mint az időkeret, de engedjék meg, hogy bemutassam önöknek azt az Európai Unió tagállamai által aláírt kormányközi megállapodást, amelyet a jelen törvényjavaslat tartalmaz.

A megállapodás azt kívánja biztosítani, hogy a tagállamok az Európai Unió érdekében történő biztonsági együttműködés keretében egyrészről egymás között, valamint másrészről közöttük és az Unió intézményei vagy az általuk létrehozott ügynökségek, szervek és irodák között EU minősített adatokat vagy nemzeti minősített adatokat cserélhessenek. Ezen megállapodással válik majd teljessé az Európai Unió biztonsági rendszere, amely a jövőben három pilléren fog nyugodni. Az első pillérét az Európai Unió Tanácsának biztonsági szabályrendszere, mások pillérét az Európai Bizottság biztonsági szabályrendszere, harmadik pillérét pedig az önök előtt lévő megállapodás rendelkezései képezik. A megállapodás által valamennyi, a minősített adatcserét érintő információáramlást lefedve megszületik az Európai Unió teljes körű szabályozása.

A megállapodás hatálybalépéséhez szükséges belső jogi eljárás már tíz tagállamban lezárult az Unión belül. Annak érdekében, hogy ez Magyarországon is minél előbb megtörténhessen, kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy szavazatukkal is támogassák majd ezt a törvényjavaslatot.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai