Készült: 2019.10.16.01:03:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2012.09.10.), 286. felszólalás
Felszólaló Móring József Attila (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  286  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az, hogy mi milyen KDNP-sek vagyunk, nem hiszem, hogy az LMP elvárásainak kéne megfelelnünk. De ha megengedik, akkor én egy tágabb összefüggésbe helyezném ezt a problémát, amit igenis a Btk.-módosítással rendeztünk, és nincs elfelejtve.

Az, hogy este 10-kor beszélünk erről, egy napban csak egyszer van délután 2 óra, bármelyik törvényjavaslat tárgyalására kerül sor este 10-kor, akkor minden egyes ilyen javaslat tárgyalásakor el lehet mondani, hogy az méltánytalan, hogy este vagyunk itt. De hát ha egyszer ez így van, ha egy napban csak egyszer van délután 2 óra, és ilyenkor is dolgozni kell, akkor szerintem ehhez már hozzászokhattunk.

Az, hogy mi okozza a családon belüli erőszakot, hogy miért jelennek meg ezek, és egyébként, ha megenged egy kiegészítést, akkor hallottam már olyat, hogy nők is zsarolnak gyerekekkel férfiakat, tehát ez nem csak ilyen egyoldalú beállítást igényel. Azt gondolom, féligazságok kimondásával nem jutunk előbbre. Meggyőződésem, hogy ezekhez a cselekményekhez nagyban hozzájárul az önök szellemi elődjének, a Szabad Demokraták Szövetségének (Közbeszólások, taps az LMP soraiban.) és a Magyar Szocialista Pártnak az az oktatáspolitikája, amelynek nyomán az iskolákban szétverték a szabályokat, azokat a normarendszereket, amelyek alapján a gyerekek megtanulták volna már az iskolákban, hogy a pedagógust meg a szülőt tisztelni kell, és ha ezt nem tették volna, akkor sokkal kevesebb ilyen eseményre került volna sor. Azt gondolom, hogy a köznevelési törvénnyel ezt is valamelyest sikerült rendezni, és reméljük, hogy a felnövekvő generációk, ha otthon kevésbé, de legalább az iskolában megtanulják, hogy vannak szabályok, vannak normák, hogy tisztelni kell a másikat, hogy becsülni kell pedagógust, szülőt, házastársat, gyereket egyaránt.

Hogy miért jutottunk idáig? Ebben, mint mondottam, az önök korábban itt ülő elődeinek fontos szerepe volt.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  286  Következő    Ülésnap adatai