Készült: 2020.12.01.21:33:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

170. ülésnap (2000.11.07.), 398. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  398  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Egy rövid történettel kezdeném Bauer képviselő úr hozzászólására reagálva. Ismerek olyan szennyvízberuházást, amelyben tizen-egynéhány település vett részt - ez durván 3 milliárd forintos beruházás volt -, és az önkormányzatok egy néhány száz négyzetméteres, teljesen üres istállót 500 millió forintért adtak bérbe a kivitelezőnek. Ezt nyilván azért tették, mert nem volt önrészre pénzük.

Ezt azért mondtam el, mert az ön és Keller képviselő úr hozzászólásában ellentmondások és csúsztatások vannak.

 

(22.00)

 

Azt mondta az egyik ellenzéki képviselő, hogy ez a törvénytervezet egy rossz kormányzati döntés. Azt mondta a másik ellenzéki képviselő, hogy miért egy képviselői önálló indítványként jött be a parlament elé, miért nem a kormány nyújtotta be. Önök között ez egy elég komoly ellentmondás.

Csúsztatás pedig ott történt - szintén Keller képviselő úrtól hangzott el -, hogy ezt a 3,5 milliárd forintot most odadobjuk a belügyminiszternek szabad felhasználás céljából. Ez nem így történik, mert - amint az előterjesztő is elmondta - egy tárcaközi bizottság fogja elbírálni ennek a forrásnak az elosztását, ugyanúgy, mint ahogy történik az egyéb, ilyen jellegű támogatásoknál is.

Végezetül azt szeretném elmondani, hogy ez egy segítő szándékú törvénytervezet, mégpedig egy lakosságot segítő szándékú törvénytervezet, és itt sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az SZDSZ érdeke nem számít, itt a lakosság érdeke az első.

Köszönöm. (Taps a Fidesz és a Kisgazdapárt soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  398  Következő    Ülésnap adatai