Készült: 2019.12.05.19:28:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

247. ülésnap, 128. felszólalás
Felszólaló Bauer Tamás (SZDSZ)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:23

Felszólalások:  <<  128  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Ez az a ritka pillanat, amikor egyetértünk: majd a következő választásokon kiderül. De szeretnék még egy mozzanatra utalni.

Az elmúlt hetekben ön is, miniszterelnök úr, többször elmondta, hogy a nyugdíjemelésre, az egészségügyi többletkiadásokra, a mezőgazdasági többlettámogatásokra szavazott az, aki a zárszámadást megszavazta, és ön nem is érti, hogy lehet az, hogy az ellenzékiek ezt nem tették.

Miniszterelnök Úr! Ön bizonyára tudja, hogy itt nem többletpénzekről volt szó, hiszen a gazdaság lassabban nő, mint ahogy tervezték, itt újraelosztásról volt szó; önök bizonyos helyre tettek - a nyugdíjasoknak azért, mert a törvény előírja -, máshonnan meg elvettek. Mert ugye 3 százalékkal magasabb idén is meg jövőre is az infláció, és önök nem emelik ennek megfelelően a családi pótlékot, a gyest, az önkormányzatok oktatási támogatását, az iskolák pénzét, nem emelik ennek megfelelően a honvédelem pénzét és egy sor egyéb dolgot.

Aki megszavazta az önök zárszámadását (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), Szűrös Mátyástól Csurka Istvánig, azok ezt szavazták meg, hogy csökken a családi pótlék, hogy csökken a gyes, hogy csökken ez a sok minden, ami a költségvetésben van. (Az elnök ismét csenget. - Dr. Dávid Ibolya: De nem a Bokros-csomagot szavazták meg!)

Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

Felszólalások:  <<  128  >>    Ülésnap adatai