Készült: 2020.08.08.08:26:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

339. ülésnap, 92. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:30

Felszólalások:  <<  92  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Örülök annak, tisztelt képviselő úr, hogy a kérdéséhez képest a mondandójának a hangütése már kevésbé harcias, akár egyet is érthetnénk néhány gondolatával, a kérdés azonban durva, ezért felolvasom: "Miért veri át az embereket a foglalkoztatottsági adatok statisztikai manipulálásával?" - mármint én.

Tisztelt Képviselőtársam! Engedje meg, hogy ezt visszautasítsam. Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy Magyarországon a foglalkoztatottsági adatok összegyűjtésének, rendszerezésének és közzétételének rendjét egy európai uniós rend szabályozza, amit az Eurostat határoz meg és folyamatosan kontroll alatt tart, ezért az összes foglalkoztatási és munkaügyi adat úgy készül, ahogy az megfelel az európai uniós statisztikáknak, ezért is lehet összevetni egyébként a többi európai uniós adattal. A közfoglalkoztatottak ügyében pedig már többször elmondtam, hogy ne bántsa önöket az a tény, hogy végre vannak emberek, akik hajlandóak segély helyett munkát vállalni. A képzésnél egyébként - egyetértve önnel - azt kell mondanom, hogy körülbelül százezer olyan közmunkásunk van, aki télen olyan képzésben vesz részt, amelynek a végén szakképzett lesz, valamilyen OKJ-s képzéshez kapcsolódó tanfolyamon vesz részt, és körülbelül a közmunkások fele vesz részt olyan képzésen, amely az elmaradt elemi ismeretek pótlását szolgálja.

Kérem, hogy támogassa mind a statisztikai módszerét a kormánynak, mind pedig a közmunkaprogramunkat. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  92  >>    Ülésnap adatai