Készült: 2020.08.03.11:55:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

339. ülésnap, 90. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:59

Felszólalások:  <<  90  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Talán emlékszik még rá, hogy beszéltünk mi már a foglalkoztatási statisztikákkal kapcsolatos fejleményekről itt az Országgyűlésben. Ismét erről szeretnék önnel beszélni.

Emlékeztetném önt ugyanúgy, mint a múltkor, arra, hogy a Fidesz 2010-es választási programjában az szerepelt, hogy az 1 millió új munkahelyet, amit tíz évre ígért a Fidesz, a vállalkozások fogják Magyarországon megteremteni. Most azonban azt látjuk, hogy a vállalkozások nem tudtak új munkahelyeket teremteni, nemhogy nem 1 milliót, még 100 ezret sem, és alapvetően a közmunkások több százezres tömege adja a foglalkoztatási statisztikák növekményét, illetve azok a dolgozó magyarok, akik százezres létszámban hagyják el Magyarországot. Ők is beleszámítanak a foglalkoztatottak statisztikájába, miközben nem itt fizetnek adót, miközben egyébként az elmúlt 24 év politikája következtében nem voltak képesek ezek az emberek itt Magyarországon boldogulni, nem voltak képesek megnyugtató módon megteremteni a saját megélhetésüket.

Miniszterelnök Úr! Meg szeretném kérdezni, ön tudta-e azt, hogy egy hat órában foglalkoztatott közmunkás, akit regisztrált munkanélküliből átsorol a munkaügyi központ ebbe a státusba, nettó 38 ezer forintot keres. Ez egy rendkívül alacsony összeg. És én óvnám önöket attól, hogy a társadalmat azzal vezessék félre, hogy az összes közmunkást egy egységes alaktalan masszaként megpróbálják csupa képzetlen, írni-olvasni nem tudó embernek ábrázolni. Itt ugyanis rendszeresen az történik fideszes politikusok előadásában.

(17.40)

Ezek között az emberek között értékes munkát végezni képes, tudó szakmunkások, sőt diplomások vannak, akiket érdemes értékes termelőmunkára fogni, akár arra, hogy jó minőségű magyar élelmiszereket előállítsanak, mert meggyőződésünk szerint egy ilyen gazdaságpolitikával magasabb lehetne a közmunkásbér, mint jelenleg.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

Felszólalások:  <<  90  >>    Ülésnap adatai