Készült: 2020.09.25.17:57:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

218. ülésnap (2009.06.22.), 170. felszólalás
Felszólaló Dr. Fazekas Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FAZEKAS SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Több forrásból is értesültünk arról, hogy komoly kormányzati szándék van a 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszának fejlesztésére.

(15.30)

Az elmúlt évben dr. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap hasábjain tájékoztatta a lakosokat arról, hogy kiemelt beruházássá lépett elő a főútvonal Kisújszállást elkerülő szakaszának megépítése.

A 4-es főút Magyarország egyik legveszélyesebb, legforgalmasabb vidéki közlekedési ütőere. Az elmúlt két évtizedben szinte valamennyi kormány idején komoly előrelépések történtek a közlekedési feltételek javítása érdekében. A rendszerváltást követően elkészült a szolnoki Szent István híd, illetve a Szolnok-Szajol közötti négysávúsítás, a polgári kormány idején pedig megkezdődött a törökszentmiklósi elkerülő szakasz megépítése. Az elmúlt néhány évben sokat haladt a Törökszentmiklós-Fegyvernek közötti négysávúsítás is.

A sors iróniája, hogy miközben állítólag kiemelt beruházássá lépett elő a 4-es út Karcaghoz közelítő szakaszának fejlesztése, a bejelentéssel egy időben a munkálatok megszűntek, a gépek levonultak, és már két év óta semmi mozgást sem láthatunk. Legutóbb médiahírekből értesülhettünk arról, hogy a kisújszállási elkerülő komoly támogatásban részesült. A Nagykunság lakói, az érintett karcagi polgárok is türelmetlenül várják, mikor lesz már a sajtóhírekből út, mikor tudnak kevésbé veszélyes viszonyok között közlekedni.

Kérdezem tehát az államtitkár úrtól: mikor láthatjuk újra, hogy folytatódik a 4-es út megkezdett korszerűsítése, az elkerülő szakaszok kiépítése? (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai