Készült: 2020.02.26.18:53:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

149. ülésnap (2000.06.15.), 132. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr, és köszönöm szépen Kovács Tibor képviselő úr javaslatát is. A következő bizottsági ülésnél szándékomban lesz ennek megfelelően eljárni, tehát kezdeményezni fogom, hogy ezt az anyagot a gazdasági bizottság tűzze napirendjére.

Már régebben akartam volna szólni, akkor nem volt lehetőség, most viszont újra itt van a küzdőtéren Lotz Károly volt miniszter úr. Tisztelettel, engedjen meg nekem egyetlenegy képet annak illusztrálására, hogy mi a különbség az akkori használati lehetőségek és a jelenlegi használati lehetőségek között. Itt gyors számítást végeztünk: ma az M5-ösön egy oda-vissza út körülbelül 4 ezer forint úthasználati díj esetén lehetséges, 2020 oda és 2020 vissza, ha pontosak az adataim.

Ahhoz, hogy az a fajta kedvezmény, amelyet önök érvényesítettek, igénybe vehető legyen, hússzor kell leutazni és hússzor kell visszautazni. Ez 80 ezer forint durván havonta, évente ez ennek a 12-szerese, ami 960 ezer forint. Ennek a kedvezménye - ami ekkor igénybe vehető - durván 250 ezer forint. Ha ezt levesszük, akkor még mindig 700 ezer forintot kell éves szinten fizetni azért, hogy ez az autópálya kedvezménnyel igénybe vehető legyen, az M3-asra és a M1-esre pedig most, a kormány jelenlegi használati tarifájának megfelelően húszegynéhány ezer forintot kell fizetni. Én úgy gondolom, hogy a húszegynéhány ezer forint meg a 700 ezer forint között van egy kis különbség.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai