Készült: 2021.07.27.12:58:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

144. ülésnap, 192. felszólalás
Felszólaló Harrach Péter (Fidesz)
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:11

Felszólalások:  <<  192  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kérte a következő törvények sürgős kihirdetését: az Európai Unióhoz történő csatlakozásról szóló szerződés kihirdetéséről szóló; a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény módosításáról szóló; az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításról szóló; a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló; az elektronikus pénzt kibocsátó szakosított hitelintézetről szóló; a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény módosításáról szóló; a foglalkoztatással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló; egyes törvények választásokkal összefüggő módosításáról szóló; az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló törvények sürgős kihirdetését. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz. Gyakorlatunknak megfelelően erről egy döntéssel határozunk. Megkérdezem, látja-e valaki ennek akadályát. (Nincs ilyen jelzés.) Senki nem lát akadályt.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a törvények sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 130 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a felsorolt törvények sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

 

(18.50)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgári repülés biztonsága elleni jogellenes cselekmények leküzdéséről szóló, 1971. szeptember 23-án Montrealban elfogadott egyezményt kiegészítő, a nemzetközi polgári repülést szolgáló repülőterek elleni jogellenes és erőszakos cselekmények visszaszorításáról szóló, 1988. február 24-én Montrealban aláírt jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az előterjesztést T/9771. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/9771/1. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Hankó Faragó Miklós államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának.

Felszólalások:  <<  192  >>    Ülésnap adatai