Készült: 2020.09.24.20:36:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

215. ülésnap, 361. felszólalás
Felszólaló Gyimóthy Géza (FKGP)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:22

Felszólalások:  <<  361  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalok következnek. Bejelentem, hogy az előterjesztő a módosító javaslatok közül egyet sem támogat, így valamennyi indítványról döntenie kell az Országgyűlésnek.

Az ajánlás 1. pontjában Hegyi Gyula a törvényjavaslat 2. §-ának elhagyását kezdeményezi. Ez a rendelkezés a törvény 8. §-át kívánja kiegészíteni a tulajdonosi karbantartási kötelezettségre történő utalással. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 2. és 3. pontjaiban szereplő indítványokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen, 186 nem szavazattal, 9 tartózkodással nem fogadta el.

Most a 2. pontot teszem fel szavazása Csabai Lászlóné indítványa alapján, melyben a karbantartással kapcsolatos költségelszámolás egyik szabályát terjeszti elő. A bizottságok nem támogatják.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen, 187 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.

A 3. pontban Lamperth Mónika a 2. §-ban a törvény 8. §-át új rendelkezéssel egészíti ki. Ebben a karbantartáshoz szükséges pénzügyi fedezet igénylésének szabályáról rendelkezik. A bizottságok nem támogatják.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 103 igen, 188 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.

Az 5. pontban Lamperth Mónika a törvényjavaslat 2. §-ának módosítását javasolja, amelyben a hatályát vesztő rendelkezések körét szűkíti. A javaslat magában foglalja a 4. pontot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 106 igen, 192 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.

Most a 4. pontról döntünk Szabados Tamás, Csizmár Gábor, Csige József indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 106 igen, 189 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk.

Tisztelt Országgyűlés! A napirendi ajánlásban jelzetteknek megfelelően és arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés nem fogadott el egy módosító javaslatot sem, most a zárószavazásra is sor kerülhet.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló 1991. évi XXXII. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 195 igen, 30 nem szavazattal, 77 tartózkodás mellett elfogadta.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a területi folyamatok alakulásáról, a területfejlesztési politika érvényesüléséről és az országos területfejlesztési koncepció végrehajtásáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala és lehetőség szerint a zárószavazás. Az előterjesztést H/3920. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig H/3920/11. és 13. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Kékkői Zoltán államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

 

Felszólalások:  <<  361  >>    Ülésnap adatai