Készült: 2021.05.17.01:41:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2005.11.14.), 194. felszólalás
Felszólaló Dr. Hörcsik Richard (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ahogy hallottuk, az elmúlt héten sajnos a tisztelt Ház kormánypárti többsége leszavazta a Hargitai János, Kovács Zoltán, Ódor Ferenc képviselőtársammal együtt benyújtott önálló indítványunkat a postatörvény módosításáról.

Tisztelt Képviselőtársaim! Azért szerettük volna módosítani a törvényt, mert az elmúlt év során a kistelepüléseken élő, főleg idősebb korú polgárok nagyon-nagyon sok gonddal, problémával élték meg a kisposták bezárását és a mobilposták bevezetését. Nem véletlen, hogy közel 700 település önkormányzata, több civil szervezet - köztük a kezdeményező Zempléni Településszövetség - ennek hangot adott.

 

(18.50)

És magam is azt tapasztaltam szűkebb pátriámban, a Zemplénben vagy Abaúj apró településein, ahol mintegy újabb csapásként éppen ezekben a hetekben akar a Volán közel több tucat autóbuszjáratot megszüntetni. Hát bizony ez szerintünk nem más, mint az apró településeken élők esélyegyenlőségének a megcsorbítása. Egyébként erre hívta fel a tisztelt Ház és a kormány figyelmét az állampolgári jogok országgyűlési biztosa is.

Tisztelt Képviselőtársaim! Mi is úgy gondoljuk, hogy ezen változtatni kell. Sajnos az elmúlt héten a változtatás lehetőségét elszalasztotta a tisztelt Ház, de most itt van a Ház asztalán a Magyar Demokrata Fórum javaslata, ezért a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség arra kéri a képviselőcsoportokat, hogy támogassák ezt a javaslatot. (Taps az ellenzéki padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  194  Következő    Ülésnap adatai