Készült: 2019.11.22.23:39:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

280. ülésnap (2013.05.22.), 122. felszólalás
Felszólaló Riz Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RIZ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Megmondom őszintén, kicsit nyomott hangulatba kerültem, amikor az ellenzék soraiból a magyar gazdaságra vonatkozó adatokat, illetve azok kommentárját hallgattam.

Néhány tényt szeretnék elmondani, amelyet nem a kormánypropaganda, hanem a külföldi és hazai, gazdasághoz értő - legalábbis általam értőnek vélt - sajtó néhány képviselőjétől szeretnék idézni. A legelső, amit szeretnék megjegyezni, mert több alkalommal elhangzott, a foglalkoztatás beszűkülése, lehetetlenné válik a foglalkoztatás bővítése, a beruházási kedv jóval alulreprezentáltabb. Csak Ózdon - szeretném elmondani - az elmúlt másfél évben az ott működő két multinacionális cég körülbelül 600 plusz 250 fővel bővítette a foglalkoztatotti létszámát, több tízmilliós beruházást hajtott végre. De lehet, hogy ez unikum ebben a körben.

A másik nagyon fontos gondolatot hazai elemzőtől szeretném idézni: "az ipari termelés kedvező első negyedéves teljesítménye, a kiskereskedelmi forgalom stabilizálódása, valamint az építőipar tavalyinál kedvezőbb teljesítménye előrevetítették, hogy a technikai recessziónak vége lehet, miközben az éves szintű visszaesés mértéke markánsan enyhül". Ennyit a rossz közérzetről. Egy külföldi elemzőt is szeretnék idézni. "Mindig is úgy gondoltam, hogy a piac rosszul árazta, amikor azt gondolta, hogy az MNB új vezetése hivatalba lépésével tönkreteszi a magyar gazdaságot" - fejtette ki blognak Bartosz Pawlowszki, a BNP Paribas vezető elemzője. "Úgy gondolom, hogy a magyar adatok javulásról tanúskodnak, és Magyarország mostanra az egyik legvonzóbb befektetési célpont lehet." Egyébként tessenek már megnézni majd a mai mutatót, amely az euró és forint keresztárfolyamára vonatkozik.

Sok sikert kívánok. Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai