Készült: 2021.06.20.09:56:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 465. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  465  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Kékesi képviselő úrnak szeretném mondani, hogy a törvény pontos megfogalmazása úgy szól, hogy földterület, ez van a törvényben. Tehát minden olyan földterület, amelyre lakóingatlan épül, illetve amely egy adott helyrajzi számhoz tartozó felépítményhez társul; tessék szíves lenni ezt pontosan megnézni, mert így szól, tehát földterület.

Ha társasházat építenek, akkor a ráeső telekhányad értelemszerűen idetartozik. Kétségtelen, hogy vannak ügyesek, akik bizonyos technikai megoldásokat találnak, de úgy gondolom, hogy ezekre leginkább az ügyeskedő kifejezés lenne a legjobb, hiszen már most, már a mai nap folyamán lehet hallani olyan híreket, amelyek arról szólnak, hogy vélhetően a jövő esztendőben is meg fogják találni a különböző jogi, jogtechnikai megoldásokat arra, hogy az áfaszabályokat kikerüljék.

A kérdés csak az, hogy érdemes-e az államnak eleve egy olyan jogi szabályozást, olyan törvényt meghozni, illetve önöknek megszavazni, ahol egyébként ügyeskedésre biztatják az állampolgárokat, adott esetben ösztönzik arra az állampolgárokat, hogy ne kelljen a 25 százalékos áfát megfizetni a telekhányad után, emiatt, mondjuk, a szerződésekben más összegek szerepeljenek, mint ami egyébként a tényleges, a felek között kialkudott vételár, ezáltal áfaeltitkolást, jövedelemeltitkolást kövessenek el. Ez a céljuk? Mert ha igen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ez valószínűleg be fog következni az elkövetkező évben.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  465  Következő    Ülésnap adatai