Készült: 2021.06.13.00:43:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 431. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  431  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Megerősödött az MSZP-frakció és támad. Ez volt jellemző Molnár képviselő úr felszólalására. Gazdasági növekedéssel érvelni, és azzal támadni a volt kormányt, hogy csökkent a gazdasági növekedés az Orbán-kormány alatt, azt gondolom, ez nagyon álságos.

 

(21.00)

 

És különösen a 2,4 százalékot hozzátenni; az önök kormánya idején, az elmúlt negyedévben történt, hogy ilyen mélypontot ért el a gazdasági növekedés. És akár tetszik önöknek, akár nem, benne van a másfél éves kormányzásnak az elfelejtése, az, hogy a gazdaságpolitikával nem törődtek. Azt hitték, annyi a gazdaságpolitika, hogy Orbán-kormányozunk, meg Széchenyi-tervezünk, és ezzel minden meg van oldva, majd a lakosság el fogja hinni. Igen ám, csak eltelt a másfél év, és nem történt semmi.

Árfolyam-politika: gratulálok! 258 forint volt a forint/euró árfolyam, amikor önök beavatkoztak. Behívatták Járait, és azt mondták, hogy így lesz. Úgy lett. Most meg lehet nézni: fölment 270-re. A befektetők azt mondták: „ Ilyen ország létezik még Európában, hogy a kormány beleszól az árfolyam-politikába? Köszönjük szépen. Keresünk más országot.ö Most meg lehet nézni az euró árfolyamát: 250 forint körül van. Kevesebb, mint amikor beavatkoztak. De valakinek nagyon jót tett ez. Mondjuk, a brókereknek, vagy azoknak, akik előre informálva voltak, hogy ez az árfolyam-intézkedés meg fog történni.

Tőkevonzás: elmegyünk Kínába, és a kínaiakat azzal etetjük, hogy Magyarországon lehet autópályát építeni. Utána csodálkozunk, hogy a vezető szerepünket a régióban elvesztjük, és most már kullogunk az utolsó helyeken az Európai Unióhoz csatlakozó országok sorában is.

Kérem szépen, tessék befejezni a visszafelé mutogatást! Eltelt másfél év. Tessék kitalálni valamit (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és belerakni mind az adótörvénybe, mind a költségvetésbe! Ennek nyoma nincsen. Egyszerűen álságos, hogy Kékesi képviselő úr arra hivatkozik, hogy öt év után, ha valaki a veszteségét nem tudta elszámolni, majd (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) kap korlátlan időt rá. Öt évig nem tudta a veszteségét leírni, és most az a versenyképesség-javítás, hogy majd tíz évig is leírhatja. Röhej! (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  431  Következő    Ülésnap adatai