Készült: 2021.06.20.20:34:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 419. felszólalás
Felszólaló Ivanics Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  419  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Egészen megdöbbentő volt ez az előző okfejtés számomra. A gazdaságpolitika mintha nem venne tudomást azokról a folyamatokról, amelyeket Molnár képviselőtársam itt említett, de egyébként abban teljesen egyetértünk, hogy új gazdaságfilozófia van, és ez jól láthatóan a két kormány tevékenységén is megmutatkozik, hiszen amíg a Fidesz, a polgári kormány ideje alatt a gazdaságpolitikát a Gazdasági Minisztériumban csinálták, addig jelen pillanatban a gazdaságpolitikát a PM-ben próbálják csinálni. Ez már korábban többször bebizonyosodott, hogy nem működik. Ez alapvető különbség a két kormány között. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Mert gyenge volt a pénzügyminiszter.)

Sajnálatos módon az is látható, hogy azok a kedvezmények, amelyeket itt felsorolt az előbb Kékesi képviselő úr, milyen kevés, kis mértékben érintik a magyar társadalmat, sokkal nagyobb mértékben érintik a megvonások. És itt csatlakoznék Kósa képviselőtársamhoz, abban a folyamatban, amit az elmúlt másfél évben látunk, az imént az előző kétpercesben bebizonyítottam önöknek, hogy gyakorlatilag a kormány tevékenysége mindig a pénzügyi intézeteket hozza előnyös helyzetbe, de nem is bizonyítani kellett, hanem egyértelműen csak fel kellett olvasni azt az anyagot, amit az önök Pénzügyminisztériuma adott a mi kezünkbe, és azt mondja, hogy a kisebb vállalkozók terhére a pénzügyi vállalkozókat erősíti.

Ez látható a kormány minden eddigi intézkedésében, ez látható abban is, ami az anyagban meg van fogalmazva a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatosan. Számomra kicsit cinikusnak tűnik, ami azt mondja, hogy az adókedvezmények közül a nyugdíjjárulék és a magán-nyugdíjpénztári tagdíj engedményének megszüntetése a szabályozás egyszerűsítését szolgálja. Ez a legegyszerűbb szabályozási egyszerűsítés, vonjunk meg minden kedvezményt, és akkor úgy lehet a legjobban az adótáblát kitölteni, ha be kell fizetni iksz adót, közben meg engedményeket nem teszünk. Mellékesen, a magánnyugdíjpénztárakat támogatja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hiszen az onnan való kifizetések, az a kevés nyugdíj, amit onnan kifizetnek, az persze kedvezményes, de még nagyon kevés ember kapja csak ezt meg.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  419  Következő    Ülésnap adatai