Készült: 2021.06.20.02:42:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 192. felszólalás
Felszólaló Dr. Pap János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha jól érzékelem, akkor ezen törvényjavaslat vége felé járunk, és mint ilyennek a végén, azt gondolom, hogy valamilyen egyenleget mégiscsak kellene állítani, valamilyen megállapítást kellene tenni. Kicsit szomorú vagyok azért, hogy önök azt mondják: ami itt folyik, az cirkusz; cirkusz az, amikor arról beszélünk, hogy az emberekre még újabb és újabb terhet kívánnak tenni úgy, hogy mindezt szép, nemes környezetvédelmi célokkal és elvekkel burkolják be.

Az, hogy az energia kapcsán támadt ekkora vita, ez sem csoda, hiszen azt gondolom, hogy az energia mindenkit érint, tisztelt képviselőtársaim. Bennünket most, amikor beszélünk, akkor is, hiszen energia nélkül mindez nem folyna. Tehát természetes, hogy hosszú volt a vita, azt gondolom, hogy ebben nincs baj.

A nagy baj a következő, tisztelt képviselőtársaim, amit le lehet vonni a vitából. Sajnálatos módon államtitkár úr az állásait nem védte meg ez ügyben. Ez a törvényjavaslat környezetvédelmi szempontból nem jó. Az embereknek nem jó. A fokozatosság ebben a törvényben - ne felejtsék el, tisztelt képviselő úr és önök ott, képviselőtársaim, összevont vitaként kezdte ezt az államtitkár úr, azért tértünk ki más törvényre is, így a környezetterhelésire -, nincs fokozatosság az energiatörvényben. A nagy baj, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez a törvényjavaslat a Medgyessy-csomag egyik eleme. Vonják vissza magával a csomaggal együtt! Higgyék el, tisztelt képviselőtársaim, ezt a csomagot azok, akiknek küldik, vissza fogják küldeni, mégpedig úgy, hogy a címzett ismeretlen. Vagy visszavonják, vagy az emberek vissza fogják küldeni. Vagy most, vagy legkésőbb 2006-ban.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai