Készült: 2021.06.20.08:36:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 170. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Orosz képviselő úr sajnos már nincs a teremben, de a többi kormánypárti képviselőtársamnak is mondanám, hogy ha már kifogytak a szakmai érvekből - én is kérem önöket -, akkor legyenek kedvesek legalább bizonyos mederben tartani a vitát, és ne menjenek át személyeskedésbe, ne minősítsenek.

Toller képviselő úrnak pedig csak annyit a gazdasági programokkal kapcsolatban, hogy ha már átkozzák és minden rossznak elmondják a Széchenyi-tervet, legalább a számadatokat vegyék már figyelembe. Azt mondta, képviselő úr, hogy ott osztogatás volt, kiválasztás s a többi. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van!) Legalább a számadatokat legyen kedves, vegye figyelembe! A Széchenyi-terv egy induló program volt. Az indulás évében tíz-egynéhány ezer vállalkozás pályázatát bírálták el és kaptak támogatást.

Most hadd idézzek az önök gazdaságprogramjához kapcsolódó két programból számadatokat! Azt mondták, hogy a Smart Hungary program milyen jó lesz, mennyi támogatást tudnak ennek keretében adni. Nos, 2003 augusztus végéig az ötmilliárdos keretből, a Gazdasági Minisztériumban tessék utánanézni, 14 - nem 14 ezer, hanem 14 - cég kapott támogatást. Az Európa-hitel - mert önök azt mondták, hogy majd hitelt kell adni a vállalkozónak, és az milyen jó lesz, ezzel fogják gyorsítani a gazdaságot - valahogy mégsem igazán vonzó a vállalkozásoknak, mert 2003 közepéig a 80 milliárdos hitelből 5,26 százalékos volt a lehívási arány. Tudja, képviselő úr, ez mennyi? Ez olyan 4 milliárd forintot alig meghaladó összeg.

Ennyi az önök gazdaságpolitikája, és ezek azok a számadatok, amelyek minősítik és jellemzik az önök gazdaságpolitikáját. Ez csőd, ez nem gazdaságpolitika! (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai