Készült: 2021.06.20.09:57:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2003.10.07.), 148. felszólalás
Felszólaló Arnóth Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én csak folytatni tudom ezt a gondolatsort, mert ha valaki ott, a másik padsorban azt mondja, hogy dübörög a gazdaság, akkor azt mondom, hogy menjen el a hallássérültek intézetébe, mert biztos, hogy nem jól hall valamit.

Szóval ez a gazdaság most teljesen leült. Uraim, mondhatják önök nevetve, legyintve, hogy nem jó a Széchenyi-terv - oké. De önök mit hoztak helyette? Adót, semmi mást, új adót.

Toller úrnak mondom: azt akarja mondani, hogy másfajta gazdaságpolitikát folytatnak. Akkor ez a gazdaságpolitika, hogy behozunk még két adót, és akkor most megy minden tovább? Ez nagyon vérszegény, ennél ez az ország azért tényleg többet érdemel! Sokkal többet érdemel, például olyan gazdaságpolitikát, amelyik valamilyen módon törődik a kisvállalkozásokkal, amelyekben az emberek többségét foglalkoztatják. És ez, amit önök most csinálnak, biztos, hogy nem visz előre. Ez teljes csőd, amit önök csinálnak!

A másik pedig az, hogy mondja el az ellenzék: elmondjuk itt lassan, türelmesen, mint atya a gyermekének, hogy mit csinálnak rosszul. Ott vannak a módosító javaslataink, szépen, takarosan sorakoznak - amiket önök gondosan le fognak szavazni. Most akkor innentől kezdve mi történik? Újabb gázáremelések, újabb, újabb, újabb terhek… Szóval, tudja, azért a nevelésnek is vannak szakaszai - ez a nevelésnek egy olyan szakasza, amit nem tudunk tovább csinálni.

És hogy elutasítják-e: jöjjön már ki kicsit, nézzen szét vidéken! Nagyon szívesen odaviszem önt a gazdálkodókhoz, legyen az mezőgazdasági vagy ipari vállalkozó: ők majd elmondják, hogy mi a véleményük ezekről az adókról. Azt mondjuk el, lehetőleg nagyon is celofánba csomagolt formában, hogy ez nem gazdaságpolitika - ez a sarcolás politikája, ez a kétarcúság politikája. Ez az, amivel önök már nem is egyszer, többször tönkretették az országot. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai