Készült: 2020.04.08.08:50:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap, 112. felszólalás
Felszólaló Dr. Hadházy Ákos (LMP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:59

Felszólalások:  <<  112  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! (Németh Szilárd István közbeszól.) Itt Németh Szilárd úr azt mondta, hogy áruló vagyok. Ez valóban igaz. (Balla György: Ez így igaz! Ülj is le!) Ez valóban igaz. Két dolog közül választhattam. Az egyik az, hogy a hazámat (Németh Szilárd István: Az árulókat ezután is megvetik. Tök mindegy. - Az elnök csen­get.) árulom el; a másik pedig, hogy az ön főnökét.

Tisztelt Miniszter Úr! A gyász elfogadásának vannak szakaszai. Azt gondolom, az igazság elfogadásának is vannak szakaszai. Kezdetben, amikor én egy-egy korrupciós ügyet bemutattam, önök ezt tagadták. Aztán utána arra szoktak rá, hogy elismerik, hogy valami van, de azt mondják, hogy ez kivételes eset, ahol pénz van, ott el is folyik a pénz. Aztán utána, mostanában már elismerik, hogy valóban, a rendszerrel probléma volt (Lázár János: Melyik rendszer?), de ezt a szocialistákra fogják rá, és azt mondják, hogy ezentúl minden máshogy lesz.

A kérdésem az, hogy ismerik be azt, hogy a rendszer maguk, és a rendszert önök folytatták és önök tökéletesítették. (Sic!) Ahogy elmondta, önöknek az a fontos, hogy menjen ki a pénz, mindenáron. Mikor ismerik el, hogy a rendszert gyakorlatilag önök csinálják? Mi arra a biztosíték, hogy ezentúl minden máshogy lesz? Hiszen ha például csak a „Nemzeti rugalmassági terv” nevű frenetikus projektet nézem meg, ott már azzal kezdődött, hogy eleve megnevezik azokat a cégeket, mindenféle közbeszerzés nélkül, amelyekhez jelentkezni lehet majd a csodálatos „Nemzeti rugalmassági terv” lebonyolítására. És ezek közül pedig a konzorciumvezető azzal kezdte, hogy megbízott közbeszerzéssel egy L.A. Multi-Zone nevű pályázatíró céget, hogy ő majd toborozza azt a 150 céget, amelyik a „Nemzeti rugalmassági tervből” kiveheti ezeket a pénzeket.

Ön azt mondta néhány órával ezelőtt, hogy a pályázatíró cégek hatalmát kivették a rendszerből. Én azt gondolom, ez nevetséges, még inkább megvan a szerepük.

Felszólalások:  <<  112  >>    Ülésnap adatai