Készült: 2020.07.07.19:05:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

67. ülésnap (2019.05.27.), 44. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:32


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Abban talán egyetérthetünk itt a Házban, hogy tegnap fontos választás volt Európában, és ennek a választásnak a fontosságát a választók is átérezték. Minden eddiginél többen vettek részt az európai parlamenti képviselők választásán, 43,37 százalékos volt a részvétel. A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország vagyunk, Európában van a helyünk, és Európa a mi hazánk is. Külön köszönet illeti azokat, akik elmentek, részt vettek a szavazáson, és külön köszönjük azoknak, akik nekünk szavaztak bizalmat. Köszönet illeti azokat is, akik heteken keresztül hátukon vitték az egész kampányt, a kampányunkat. Köszönjük a sok tízezer aktivistánknak, hogy járta az utcákat, a házakat, kopogtatott, telefonált, az interneten küzdött a közös ügyünkért, végigdolgozták, végigdolgoztuk a mögöttünk hagyott heteket, és óriási munkát végeztek ők. Nekik is, elsősorban nekik köszönhetjük, hogy a 2019. évi európai parlamenti választást megnyertük. Köszönjük szépen.

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy korszakos győzelmet arattunk.

Nekünk, magyaroknak különösen fontos az európai választás, hiszen nemcsak mi, hanem a határon túli magyar közösségek is ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit. Köszönjük a határon túli szavazatokat, és gratulálunk az RMDSZ bejutásához.

Ez a választási győzelem egy megbízatás. Megbíztak bennünket a magyarok három dologgal. Először is azzal, hogy állítsuk meg egész Európában a bevándorlást, másodszor, hogy védjük meg a nemzetek Európáját, harmadszor pedig, hogy védjük meg a keresztény kultúrát Európában. Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.

Tegnap is kiderült, hogy az emberek Magyarországon azt gondolják, Brüsszelben változásra van szükség, olyan vezetők kellenek Brüsszelben, akik az európai emberek érdekeit képviselik, olyan vezetők kellenek, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan vezetők kellenek, akik büszkék a kétezer éves keresztény európai kultúránkra.

A tegnapi választás azt is megmutatta, hogy Magyarországon az emberek egységet és összefogást akarnak. A választók több mint 52 százaléka szavazott a Fidesz-KDNP listájára. Ez azt jelenti, hogy jóval többen szavaztak ránk, mint az összes többi pártra, vagyis Magyarországon példátlan egység alakult ki az elmúlt kilenc év kormányzati munkájának is köszönhetően. Ez jó esélyt ad a jövőre. Mi a választóktól kapott megbízatásnak megfelelően ezen az úton megyünk tovább. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai