Készült: 2021.08.01.15:05:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 76. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Katona Kálmán képviselőtársammal értek egyet abban, hogy a 2007. évi költségvetés egyik legnagyobb vesztese a harmadik szektor, azaz a civil társadalom.

Ha valaki megnézi a civil szervezetek számára biztosított támogatási összegeket, akkor minden tárcánál csökkentést talál. Például az előbb hallott környezetvédelmi tárcánál sincs betervezve egyetlen fillér sem. De ha az államtitkár úr előző tárcáját, az Informatikai Minisztériumot nézzük, akkor 2003-ban az államtitkár úr előző tárcájánál, az Informatikai Minisztériumnál 200 millió forintos támogatást kaptak az informatikai civil szervezetek. Kérem az államtitkár urat, hogy - mint volt miniszter - ő is támogassa meg ezt a módosítási javaslatot, hogy az informatikai civil szervezetek ismét meg tudják kapni azt a támogatási összeget, amelyet abban az időben megkaptak, amikor ő még miniszter volt. Az első évben 200 millió volt, ma 80 millió forintra lett ez lecsökkentve.

A civil társadalom támogatása nagyon fontos dolog, és úgy látom, hogy a kormány csak tettekben támogatja a civil szervezeteket (Közbeszólások.) - a szavak tekintetében mindig mellébeszél. (Sic!) Most már nem szavakra, hanem tettekre van szükség a civilek támogatása ügyében. Kérem az államtitkár urat, hogy mint volt miniszter, támogassa majd az informatikai civil szervezetek támogatását.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai