Készült: 2021.07.31.22:36:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 72. felszólalás
Felszólaló Katona Kálmán (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:30


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KATONA KÁLMÁN (MDF): Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Egy kicsit csalódott vagyok, mert azt gondoltam, hogy államtitkár úr feláll, homlokára csap, és azt mondja, hogy: ah, nem jutott eszembe a társadalmi szervezetek támogatása; tényleg, ezt oldjuk meg, mert meghalnak, vagy ellenünk fordulnak. Azt gondolom, még van ideje ezt pótolni, mert tényleg indokolatlan, hogy ez a sor kimaradt. Szerintem a költségvetés is elbírja, főleg annak ismeretében, hogy milyen nagy ívű tervek vannak.

Tóth Tiborné képviselőtársamnak meg azt szeretném mondani, hogy hívja meg a környezetvédelmi bizottságot is - találkoztam önökkel, de legalább az elnököt, az alelnököket -, hogy tudjuk, mik az elképzelések. Hátha még nem késő a költségvetés ideje alatt ebben, mondjuk, a teljes parlamenti összefogás. Az én indítványom egyébként rendkívül alkalmas arra, hogy csatlakozó módosító indítványokat lehet hozzá tenni, tehát ez a szerepe is megvan, azon túl, hogy annak a kis mondatrésznek - szerintem - a későbbiekben gazdasági üzenete is van, hogy a monitoring legyen benne a fejezet címében.

Államtitkár úr, az a baj, hogy én úgy tanultam, azzal lehet főzni, ami otthon van - régen a spájzban, most azt mondjuk, hogy a frizsiderben. Mi a költségvetésről beszélünk. Az, hogy a kormánynak vannak elképzelései? Azt nyilván majd később megtudjuk, hogy mi valósul meg. Most azt tudjuk véleményezni, ahhoz tudunk javaslatot tenni, ami le van írva, és pillanatnyilag azok, amelyeket elmondtam, úgy vannak, ahogyan vannak. Remélem, hogy ebben megegyezünk.

Az ügyekkel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy tízezer elintézetlen ügy van a zöldhatóságoknál. Ez nem időtúllépés, elintézetlen ügyek, erre határozott választ kaptunk a bizottsági meghallgatáson. Kérem, hogy nézzen utána. (Az elnök csengővel jelzi a felszólalási idő leteltét.) Ez nem azt jelenti, hogy hosszabb az ügyintézés, ez azt jelenti, hogy nem haladnak az ügyek.

Tehát itt nagyon komoly feladat van. Valószínűleg önt rosszul tájékoztatták, ha ebben a hiszemben él. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai