Készült: 2021.07.23.23:17:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 68. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:11


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Szerintem nagyon egyértelmű a helyzet. Amit most ön elmondott, ez a részletezése a dolognak. Hiszen nyilvánvalóan nem lehet ma szervezetenként megmondani azt, hogy pontosan milyen közreműködő szervezetek mennyi összeget fognak a következő évben - a most benyújtandó Új Magyarország nemzeti fejlesztési terv előkészítése kapcsán - pályázatokkal elnyerni.

Ugye, azzal ön is egyetért, hogy előre nem lehet olyan döntéseket beírni a költségvetésbe, amely döntéseknek a következő hónapokban fog majd lezajlani a pályázatkiírása, és megszületni maga a döntés. Ezért pontosan, amit ön idézett, az tartalmazza azt, amiről beszéltem. Olyan közreműködő szervezetnek, regionális fejlesztési tanácsok által működtetett - általában - kht.-knak lesz ez majd kifizetve, amelyek közreműködnek abban, amiről közösen beszélünk: hogy legyenek jó pályázatok, e pályázatok lebonyolításának a forrásai biztosítottak legyenek.

Amit ön elmondott, az pontosan bizonyította azt, amit mondtam az elején, hogy messze nem kommunikációról szól ez az előirányzat. Ez arról szól, hogy legyen megvalósító szervezete azoknak a programoknak, amelyeket az Új Magyarország fejlesztési terv tartalmaz Magyarországon.

Köszönöm, hogy kiegészítette a hozzászólásomat. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai