Készült: 2021.07.28.01:56:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 220. felszólalás
Felszólaló Dr. Mikola István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MIKOLA ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, köszönöm a reflexiókat is. Az 50 százalékos bérfejlesztés - ami nem is volt 50 százalék, hiszen éppen az ügyeletekre nem kapták meg a kórházak, saját büdzséjükből kellett kigazdálkodni - régen elolvadt, kedves képviselő úr, régen elolvadt.

Szeretném azt is elmondani, az előbb nem részleteztem, hogy a 2007. évi költségvetés-tervezet se dologi, se bérelőirányzatot nem tartalmaz - nem tartalmaz, a 2007. évben nulla forint. Megértem, hogy önöknek lelkiismeret-furdalásuk van - sajnos Béki Gabriella kiment -, de a helyzet drámai. Nem én festem drámaian a helyzetet, a helyzet drámai. Mi egészségügyi dolgozók között és betegek között mozgunk, kétségbe vannak esve, meg van bolydulva a társadalom, nem érti, hogy mi történik itt. Meg kell nekik magyarázni, hogy mi történik, és meg kell tenni azokat a korrekciókat, amelyek mellett az egészségügy működőképes maradhat; amelyek mellett a korai rákkal kiszűrt betegeket időben el tudjuk kezdeni kezelni; amelyek mellett hozzájutnak a gyógyszerekhez, és folytathatom tovább.

Arra kérem önöket, hogy tessék ebben segíteni. A helyzet drámai, és ha a kormány végigviszi ezeket az egészségügyi tervezeteket - biztosításfelügyelet, költségvetés, amit most tárgyalunk éppen, meg az államigazgatási reformot, ahol aztán az önkormányzati meg a regionális egészségügyi tanácsok kompetenciájának a keveredéséből akkora zavar lesz, hogy azt még felmérni se tudjuk -, akkor azt gondolom, hogy valóban nagyon nagy bajoknak kell elébe néznünk, amelyeket nagyon nehéz lesz orvosolni.

Itt az idő, most még orvosolni tudjuk, ezt a költségvetést át kell alakítani, alapvetően át kell alakítani, legalábbis azt, ami az egészségügyi fejezetre vonatkozik. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai