Készült: 2021.08.05.03:19:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 18. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Soltész képviselőtársunk valószínűleg eltévesztette, ez most itt a költségvetés részletes vitája. Nem most kellett volna felolvasni a Fidesz sajtótájékoztatójának az anyagát, hanem egy héttel ezelőtt. De ez nem baj, ez legyen az ő gondja.

Az már kicsit nagyobb baj, amit arról mondott, hogy nekünk, ezen az oldalon kicsit mérsékelnünk kellene a fizetésünket. Csak szeretném elmondani, hogy önöknek, azon az oldalon fillérre annyi a fizetésük, mint nekünk ezen az oldalon. Ha jól emlékszem, ebben a ciklusban az első törvény, amelyet benyújtottunk és elfogadtunk, valamennyiünk - képviselők - fizetésének, tiszteletdíjának a mérséklése volt. Ma ebben a Házban jószerével mindenki kevesebb pénzt kap, mint az előző négy esztendőben ugyanabban a pozícióban, így tehát ez nem volt egy nagyon méltányos megjegyzés a képviselő úr részéről.

(9.10)

Amiért viszont szót kértem, az az, hogy Varga frakcióvezető-helyettes úr után most már Soltész képviselő úr is elmondta, hogy mind a Fidesz, mind a KDNP arra törekedett, hogy olyan módosító indítványokat nyújtson be, amelyek a költségvetés hiányát nem növelik.

Tisztelt Ház! Meghajtom a fejemet a két ellenzéki pártnak ezen törekvése előtt. Valóban - és ezt nem gúnyból mondom - érzékelhető az a felelősségnövekedés, hogy immáron nem kétezernyi módosító indítványt nyújtottak be, csak néhány százat, immáron nem több ezer milliárdra rúg annak a pénznek az összege, amit el kívánnak osztani, csak 200 milliárdra. Sajnos ennek a 200 milliárdnak a forrása is nagyságrenddel kisebb, amit megjelöltek. Csak a ma már többször elhangzottat hadd mondjam, hogy a kormányzati kommunikáció 3 milliárdjára 30-40 milliárdnyi összegre nyújtottak be módosító indítványt.

Úgyhogy azt kell mondanom, képviselő úr, hogy az irány már jó, még egy kis erőfeszítést kéne tenni, a következő években valószínűleg lesz rá módjuk. Ahogy önök szokták mondani: hajrá magyarok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hajrá Fidesz!
Felszólalások:  Előző  18  Következő    Ülésnap adatai