Készült: 2021.08.01.14:52:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2006.11.24.), 10. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kuncze Gábor 18 percen keresztül beszélt, ennyi időn keresztül beszélt a Fidesz módosítóiról. Én azt javasolnám Kuncze Gábornak, hogy legközelebb adja át ezt az időt a Fidesznek, és mi nála jobban elmondjuk, hogy mit is tartalmaznak a Fidesz módosítói.

De ami a lényeg, azon túl, hogy ezek szerint az SZDSZ-nek nem voltak olyan érdemi módosítói, amelyekről lehetett volna beszélni, van itt több dolog. Az egyik, hogy Kuncze Gábor valószínűleg nem olvasta el nemhogy a módosító indítványokat, hanem még az Állami Számvevőszék véleményét sem. Abban feketén fehéren megtalálja ennek a 37,7 milliárd forintnak az Állami Számvevőszék által idézett bírálatát.

A másik, ami a Fidesz módosítóit tartalmazza. Képviselő úr, nem tudom, hogy mit nézett át vagy mit nem nézett át, a Fidesz kifejezetten törekedett arra, hogy egyrészt a hiány mértéke ne nőjön, tehát csak olyan módosításokat nyújtottunk be, amelyek azt nem növelik. A másik dolog pedig, hogy ha a képviselő úr megnézi, hogy az elmúlt években a parlament milyen kamatkiadásokat tervezett, aztán hogy a zárszámadásokban milyen kamatkiadások köszöntek vissza, a kettő sohasem volt ugyanaz. (Dr. Katona Béla közbeszól.) Képviselő úr, minden egyes esztendőben az adott gazdaságpolitika hitelessége, a kamatszint, az inflációszint döntötte el, hogy ebből a kamatkiadásból mi fog megvalósulni. Tehát amikor ön azzal érvel, hogy a kamatkiadások szent tehenéhez ne nyúljunk hozzá, mert ezt nem lehet egyébként egy parlamenti képviselőnek meghatározni, akkor nem mond igazat.

Még egyszer javaslom, hogy ebből a szempontból a saját miniszterének, mármint pénzügyminiszterének az expozéját hallgassa meg, aki itt arról beszélt nekünk, hogy vége a hazugságok korszakának, mától kezdve igazat mondanak. Ha ez valóban így van, és hitelesebb lesz a gazdaságpolitika, akkor merjük remélni, hogy kevesebbet költünk majd a hazugságfelárra, azokra a kockázati prémiumokra, amivel többet kell államadósság-törlesztésre fizetni.

Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

(8.50)
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai