Készült: 2021.10.22.17:51:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

48. ülésnap (2015.02.23.), 132. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A hatályos jogszabályok értelmében a rendőrségnek feladata van az országgyűlési képviselőválasztások zavartalan lebonyolításával kapcsolatban. Így van ez az általános választásokon, és így van az időközi választásokon is.

A tegnapi nap folyamán a Veszprém megyei 1. számú választókerületben ‑ amelynek központja Vesz­prém megyei jogú város ‑ időközi országgyűlési képviselő-választást tartottak. Erre tekintettel a választással összefüggő rendőrségi feladatok kijelölt vezetője Veszprém megyei jogú város kapitánya volt. Tehát a megyei jogú város rendőrkapitányának a jelenléte, tevékenysége a tegnapi nap folyamán a választásokkal kapcsolatban teljes mértékben jogszerű és törvényes volt.

Ami pedig az ön által kifogásolt bejelentést illeti: szeretném elmondani, hogy a rendőrség minden bejelenést kivizsgál, és ha jogsértést tapasztal, megteszi a szükséges intézkedéseket. Arra a kérdésre, hogy mit keresett a megyei jogú város rendőrkapitánya a helyszínen, megadtam a választ: ő volt a kijelölt rendőrségi parancsnok, jogszerűen, törvényesen járt el.

Ami pedig az intézkedés törvényességét illeti, szeretném tájékoztatni önt és a tisztelt Házat, hogy az igazoltatott személy sem a helyszínen, sem pedig azóta nem tett panaszt az intézkedéssel kapcsolatban. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai