Készült: 2021.08.02.20:04:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2005.12.14.), 172. felszólalás
Felszólaló Hajdu László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HAJDU LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Alapító polgárőrként szeretnék pár szót szólni a mai törvényhez. Az előttem szólókhoz hasonlóan én is tolmácsolni szeretném azoknak a polgárőrtársaimnak a köszönetét, akik tizenöt éve várják, hogy az Országgyűlés egyszer törvényt fog alkotni erről a lakossági önszerveződéssel létrejött nagyon fontos civil mozgalomról, arról az egyesületi láncról, amely az egész országot áthatja. A polgárőrök valóban a saját civil magánéletük terhére vállalnak szolgálatot.

Aki járt már este 8 vagy 9 órakor, melyik helyen mikor indulnak éjszakai megfigyelésre az autók, a lakások, a közterületek és egyéb dolgok védelmére, az tudja, az ott élő emberek meglepetéssel gondolnak arra, hogy miért teszik ezt ezek az emberek. Miért is van az, hogy ellenszolgáltatás nélkül vállalják ezt a feladatot. Ahol én vagyok, körülbelül százan vagyunk a polgárőrség tagjai, a feleségek és már a gyerekek is odajönnek. Ez egy családi, mondhatni, egy jó közösség, és maga a közösség vonzza oda azokat, akik ebben a csapatban részt szeretnének venni.

A másik dolog, hogy nagyon nagy bizalom övezi az ott élő lakosság részéről a polgárőröket. Nálunk is az a jellemző, ami itt elhangzott, hogy sok-sok felderítésben, bűncselekmény-megelőzésben, mindenekelőtt bűnmegelőzésben vesznek részt, és jelentős önkormányzati, valamint lakossági támogatást is tudhatnak maguk mögött.

Ezért a törvény elfogadását mindenkinek ajánlom és köszönjük, hogy ez a törvény itt van a Ház asztalán. (Taps.)
Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai