Készült: 2021.08.06.01:14:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2005.12.14.), 15. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vita megkezdve
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  15  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, frakcióvezető-helyettes úr. Kérdezem, hogy a kormány nevében kíván-e valaki szólni. (Nem érkezik jelzés.) Úgy látom, hogy nem. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! A Házszabályban előírt szükséges számú aláírás csatolásával Göndör István és képviselőtársai, valamennyien a Magyar Szocialista Párt képviselői: “Biztonságot és igazságot a gyerekeknek!ö címmel politikai vita megtartását kezdeményezték. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/18574. számon kapták kézhez.

A vitában elsőként a kormány képviselőinek nyilatkozatára kerül sor, 40 perces időtartamban; ezt követően az egyes képviselőcsoportok vezérszónokainak felszólalására kerül sor, 20–20 perces időtartamban; majd a további képviselői felszólalások következnek a frakciók, valamint a független képviselők rendelkezésére álló időkeretben - az üléstermi információs táblán az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik, hogy az egyes frakciók mennyi időt használtak fel –; végül a kormány képviselője 15 percben válaszol a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket a Házszabály egyes rendelkezéseire, amelyek az időkeretes vita szabályait tartalmazzák: a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe fog beszámítani; vita közben a kétperces felszólalásokat a személyes érintettségre történő reagálás kivételével be kell számítani az időkeretbe. Az ügyrendi felszólalásokat nem kell az időkeretbe beszámítani.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy az időkeret felhasználását időmérő szoftveren rögzítjük. Kérem a jegyzőket, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a felhasznált időtartam számítógépes rögzítését.

Mielőtt megkezdenénk a vitát, felkérem Béki Gabriella jegyző asszonyt, ismertesse az egyes időkereteket. Parancsoljon, jegyző asszony!
Felszólalások:  Előző  15  Következő    Ülésnap adatai