Készült: 2021.09.25.05:06:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap, 197. felszólalás
Felszólaló Dr. Szájer József (Fidesz)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 8:01

Felszólalások:  <<  197  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat. Megkezdjük a szünet utáni munkát, rögtön szavazásokkal, úgyhogy szeretném kérni képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket. Részletes vitára bocsátásokról döntünk.

Először kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló T/6206. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 210 igen, 9 nem szavazattal, 13 tartózkodással az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény módosításáról szóló T/6458. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 225 igen, 38 nem, 10 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta az előterjesztést.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e az Országos Rádió és Televízió Testület 2004. évi költségvetéséről szóló T/6455. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 204 igen, 88 nem és 7 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a befektetők és a betétesek fokozott védelmével kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló T/6236. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 182 igen, 130 nem szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény és egyéb munkajogi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6231. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 199 igen, 123 nem és 4 tartózkodás mellett az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a munkavállalói résztulajdonosi programról szóló 1990. évi XLIV. törvény módosításáról szóló T/6232. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 329 igen szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a 2003-2008 közötti időszakra szóló nemzeti környezetvédelmi programról szóló H/4393. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 213 igen, 120 nem és 4 tartózkodó szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e az egyes törvények környezetvédelemmel kapcsolatos rendelkezéseinek módosításáról szóló T/6234. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 339 igen, 2 nem és 1 tartózkodó szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításáról szóló T/5856. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 337 igen, 10 tartózkodó szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi közúthálózatának fejlesztéséről szóló T/6334. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 330 igen, 2 nem és 12 tartózkodó szavazattal az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! A napirend elfogadásakor történt bejelentésnek megfelelően most két előterjesztés sürgős tárgyalásba vételéről döntünk.

Az előterjesztők új változatban nyújtották be a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatot T/6719. számon. Kérdezem az előterjesztőket, kívánják-e indokolni a sürgősségi javaslatot. Nincs ilyen kérés.

A határozathozatal előtt felhívom a figyelmüket, hogy a sürgős tárgyalásba vételhez az összes képviselő kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosítását kezdeményező T/6719. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 356 igen, 1 tartózkodó szavazattal az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem az előterjesztőket, kívánják-e indokolni a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásba vételi kérelmét. Nem kívánja senki.

A határozathozatal előtt felhívom a figyelmüket, hogy a sürgős tárgyalásba vételhez a jelen levő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló, többször módosított 46/1994. (IX. 30.) országgyűlési határozat módosítását kezdeményező H/6765. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 196 igen szavazattal, 160 ellenszavazattal az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételét nem fogadta el.

Tisztelt Országgyűlés! A Fidesz képviselőcsoportja indítványozta, hogy az Országgyűlés vegye tárgysorozatba Glattfelder Béla és más képviselők, Fidesz, által benyújtott, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került gazdálkodók támogatásáról szóló H/6196. számú országgyűlési határozati javaslatot.

A tárgysorozatba-vételről történő döntés előtt megkérdezem, az előterjesztők nevében kíván-e valaki öt percben felszólalni. Jelentkezést nem látok... (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Turi-Kovács Béla!) Turi-Kovács Béla képviselő úrnak adom meg a szót.

Felszólalások:  <<  197  >>    Ülésnap adatai