Készült: 2019.11.13.04:03:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2013.03.12.), 154. felszólalás
Felszólaló Patay Vilmos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PATAY VILMOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Igazából két gondolat csak Harangozó képviselőtársam hozzászólásához. Az egyik: az, hogy az önkormányzatok részt vehetnek a szövetkezetekben mint alapító tagok, pontosan a szociális szövetkezetek irányából jövő kezdeményezés, kérés volt. Az elmúlt két esztendőben sok tárgyaláson vettem részt, ahol igyekeztünk meggyőzni a kormányzat képviselőjét, hogy fogadják be ezt a javaslatot. Rengeteg előnnyel jár egyébként.

A másik pedig, hogy amit Harangozó képviselőtársam megfogalmazott, tulajdonképpen én azt gondolom, azzal talán nem is érdemes vitatkoznunk, hiszen ha ő ilyeneket olvasott ki belőle, mint amiket itt elmondott nekünk, ami nincs benne a törvényben, de megpróbál mögéje látni, mögéje képzelni, ezzel nagyon nehéz vitatkozni. Igazából ez a törvényből nem olvasható ki, nem következik. Ha ön mégis így látja, akkor nyilván joga és lehetősége, hogy a későbbiekben figyelemmel kísérje a szociális szövetkezeti világ fejlődését, és ott, ahol - hogy mondjam - visszaéléseket tapasztal, majd nyilván szóvá teszi.

Még egyszer szeretném az ön hozzászólásával kapcsolatban is hangsúlyosan aláhúzni, hogy a szociális szövetkezetek mint társadalmi vállalkozások magánszemélyek által létrehozott személyi egyesülések - egy tag egy szavazat. Ott a közreműködő alapító között egy önkormányzatnak is egyetlenegy szavazata lesz. Az teljesen természetes, hogy ha a közfoglalkoztatásból kiváló tagok létrehoznak egy szociális szövetkezetet, és az önkormányzat úgy ítéli meg, hogy a létrejött szociális (Az elnök csenget.) szövetkezet olyan jelentős közérdeket, a közfoglalkoztatást segítő tevékenységet folytat, hogy ehhez az eszközöket, amikkel előtte is dolgoztak (Az elnök csenget.), részére biztosítsa, akkor teljesen természetes, hogy részt vegyen ebben a munkában.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai