Készült: 2019.11.14.13:18:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 99. felszólalás
Felszólaló Dr. Szakács Imre (Fidesz)
Beosztás ifjúsági és sport minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  99  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZAKÁCS IMRE ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Hasznot mindenkinek, annak a sok ezer embernek, és úgy tudom, hogy képviselő úrnak is, aki rendszeresen, évtizedek óta kilátogat a római-partra, hiszen a vízi turizmusnak és az evezésnek nagy kedvelője. Tehát mindezeknek hasznot hajt.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium, amikor átvette a római-parti csónakházak kezelését, olyan állapotokat talált, amelyek egyszerűen lesújtóak voltak. Aki kijár oda, tudja jól, hogy a hatvanas-hetvenes évek óta fel nem újított, nagyon rossz komfortfokozatú és lepusztult, leélt állapotú ingatlanokat lehetett ott találni. Ahhoz, hogy ezeknek egy korszerűsítése, a harmadik évezrednek megfelelő felújítása megtörténhessék, forrásokat kellett szerezni. Ehhez került eladásra az a három csónakház, amiről a képviselő úr is beszél. Ez beleillik a Sportlétesítmények Rt. azon fejlesztési koncepciójába, amely két éven belül a Római-part egyébként magánkézben lévő és nagyon szépen fejlődő területeihez hasonló módon egy kulturált csónaktárolást, illetőleg üdülőszoba-kiadást tesz lehetővé az érdekelteknek.

Szeretném elmondani, hogy nemcsak eladás történt ennek a fejlesztésnek a céljából, hanem vétel is, hiszen olyan területeket vásárolt a Sportlétesítmények Rt., ami a fejlesztéshez az eladott csónakházakból befolyt pénzekből több ezer kispénzű, vízi turizmusban, vízi sportban érdekelt számára komfortos körülményeket biztosít.

 

 

(13.30)

 

Szeretném azt is elmondani, hogy a kérdéssel az ifjúsági és sportbizottság ellenőrző albizottsága is foglalkozott, amely megállapította, hogy mind gazdasági racionalitásában, mind szabályszerűségében, mind pedig a garanciák tekintetében megfelelő módon járt el a Sportlétesítmények Rt. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  99  Következő    Ülésnap adatai