Készült: 2021.06.21.17:30:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 312. felszólalás
Felszólaló Molnár Albert (MSZP)
Beosztás pénzügyminisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utánihoz hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR ALBERT pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm Balogh József képviselő úr hozzám intézett kérdését, napirend utáni felszólalását. Valóban egy olyan kérdéssel foglalkozik, amely a magyar vállalkozások versenyképességét is érintik.

A kormány, azzal ellentétben, amit ön mond, épp olyan intézkedéseket hozott, amelyek a vállalkozásoknál részben csökkentik az adminisztrációt. Olyan előírásokat oldottunk fel, amelyek gátolták az adott vállalkozások működését, netán egyáltalán életképességét is. Hogy csak egy példát említsek, a hígtrágya környezetvédelmi problémája, amelyet még az ön kormánya hozott, mint tudja, számtalan sertéstelepnek kellett volna bezárni 2006. január 1-jétől, és ezeken a szabályokon például oldott a kormány. Ha ön tud olyan konkrét ügyről, amelyet itt említett, akkor önnek kötelessége is, hogy ezt felém jelentse, jelezze, vagy a hatóságok felé, ezeket tisztességesen ki fogjuk vizsgálni, és önt és a vállalkozókat tájékoztatni fogjuk, ha netán valamely állami alkalmazott a hatáskörét túllépi. Ebben mindenképpen a támogatást feltétlenül meg tudom ígérni.

Egyébként az a tapasztalat, hogy ellenőrzés hiányában a gazdaság egyes szereplői például nem fizetik be az adóikat, és olyan helyen fordul elő többszörös ellenőrzés, ahol úgynevezett visszaellenőrzés történik, például ahol már találtak olyat, hogy számla nélküli értékesítés vagy a fogyasztói érdek súlyos megsértése. Ha ön erről nem győződött meg, amikor ezt elmondta, kérem, ezt tegye meg, mielőtt az állami szervekre valamiféle negatív minősítő jelzőt mond.

Még egyszer megköszönöm, hogy jelezte ezeket, és ha konkrét ügyekről tud, akkor kérem, azt jelezze akár felém is, és megtesszük a szükséges lépéseket. Köszönöm a figyelmet.
Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai