Készült: 2021.06.24.13:44:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 308. felszólalás
Felszólaló Dr. Baráth Etele (MSZP)
Beosztás az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BARÁTH ETELE tárca nélküli miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! A jóindulat és a dolgok mögött meghúzódó tapasztalat ezt a módosító indítványt önnel természetesen megíratta. De azt kell mondanom nagyon egyszerűen, késő este van, és legyünk rövidek, hogy a dolognak sajnos nincs értelme.

Ott nincs értelme, hogy ez a kedvezmény egy ígéretre jár. Lefolytatja a hatóság a gyorsított eljárást, és mondjuk, két év múlva nem teljesíti a létszámot. Akkor mi van? Már le lett folytatva az eljárás. Magyarul, egyszerűen utólag, visszamenőleg nem lehet lelassítani az eljárást, megakadályozni mindezt. Sajnos, ennek így, ebben a formában egészen biztos, hogy nincs érvényesíthető lehetősége.

Ellenben az általános vitában is azt mondtam, hogy nagyon sokfajta más eljárás van, amivel viszont ezt, különösen szerződések útján, biztosítani lehet, hiszen aki Magyarországon most ezer főnél többet foglalkoztató új szervezetet hoz létre, vagy ennyivel bővíti a jelenlegit, az mindenféleképpen a legkülönbözőbb céltámogatási rendszerből igénybe vesz forrásokat, és azok mögött mindig garanciák vannak.

Tehát sajnos azt kell mondjam, hogy ez a javaslat nem lesz támogatható részünkről.
Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai