Készült: 2021.06.24.20:07:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 302. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  302  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Szinte teljes mértékben egyetértek a Kosztolányi Dénes képviselőtársam által elmondottakkal, de egy ponton vitatkoznék vele. Azt gondolom, hogy aki kimarad, az lemarad, és bár a hétfői végszavazásig már nincs sok idő, mégis azt gondolom, egy jó egyeztetéssel egy jó vezető négypárti konszenzust tudna létrehozni ebben a törvényjavaslatban. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a törvényjavaslat az európai uniós tárgyalások miatt is fontos, hogy elfogadásra kerüljön.

Azt gondolom, hogy jövő hét hétfőig ezt a törvényt úgy át lehet alakítani, amennyiben mind a négy parlamenti pártban van erre szándék, hogy jövő héten hétfőn akár az egész törvényt kétharmaddal el tudná fogadni a tisztelt Országgyűlés. Egy ilyen intenzív munka talán még nem késő, amennyiben mind a négy párt úgy áll hozzá, hogy szeretné, hogy a digitális televíziózás elinduljon Magyarországon, amennyiben mind a négy parlamenti párt azon gondolkodik, hogy mi a megoldás, amelynek következtében el lehetne fogadni ezt a törvényjavaslatot, mi az a megoldás, ami összeköt minket, és nem ami szétválaszt; még akkor is, ha egy választási kampány kellős közepén vagyunk, és még akkor is, ha a kormányzat az utolsó utáni pillanatban nyújtotta be ezt a törvényjavaslatot.

Hiszen az Informatikai Minisztérium ezt akár már fél évvel ezelőtt is benyújthatta volna, és akkor tavaly októbertől kezdődően több hónapon keresztül vitatkozhattunk volna a törvényről. Azt mondom, hogy még nem vagyunk száz százalékig késésben, próbáljuk meg. Alkossuk meg a törvényt, ehhez viszont intenzív egyeztetésre van szükség mind a négy parlamenti párt részéről.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  302  Következő    Ülésnap adatai